Lietuviškos homofobijos irštva tapusios grupės sargas bijo uždarymo ir renka tūkstančius eurų

Socialiniame tinkle „Facebook" skambaus pavadinimo grupę  „Stop LGBT Propaganda Lietuva" su bendražygiais įkūręs viešosios įstaigos „Kuriu Lietuvai" direktorius Simonas Streikus bijo, kad minėta grupė bus uždaryta. Mat joje neapykanta prieš žmones dėl jų seksualinės orientacijos liejasi laisvai. Tačiau homofobiškų pažiūrų veikėjo, grupėje subūrusio maždaug virš 8 tūkst. sekėjų, užmojai didesni – surinkti 2 tūkst. eurų. 

Asociatyvi Adrian Swancar/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net 

Jarmo.net surinkti duomenys rodo, kad S. Streikus siekė rinkti iš grupės narių lėšas internetinio puslapio, nukreipto informacijos prieš LGBTQ+ bendruomenę sklaidai, kūrimui. 

„Visi suprantame, kad turime kažką daryti, kad sustabdyti LGBT partijos diktatūros įtvirtinimą Lietuvoje!" – rašoma viename iš grupės įkūrėjų paskelbtų įrašų. 

Tiesa, verta atkreipti dėmesį, kad partija, pavadinimu LGBT, bent oficialiai neįregistruota, tad kokia konkrečiai politinė jėga paminėta, neaišku. 

Nepaisant netikslumų, tai netrukdo sėti baimės dėl tariamos diktatūros. 

Grupės nariai tame pačiame įraše raginami: „Visų pirma, kartu su bendraminčiais nutarėme sukurti interneto puslapį www.stoplgbtpropaganda.lt ir jame patalpinti visą išsamią informaciją apie tai, kokį griaunamąjį darbą daro LGBT judėjimas. <...> Šiuo skelbimu labai kviečiame prisidėti prie mūsų visų projekto ir paaukoti šiam darbui 10 Eur". 

Lėšas raginama pervesti į S. Streikaus valdomą VšĮ „Kuriu Lietuvai". 

Momentinės ekrano kopijos


Ne vienas jarmo.net šaltinis patikino, kad prisijungęs prie grupės gavo asmeninę S. Streikaus žinutę, kurioje šis atskleidė puslapio kūrimui siekiantis surinkti 2 tūkst. eurų. S. Streikus žada, kad surinkus lėšas bus vykdoma masinė puslapio reklamos kampanija.

Tiesa, puslapis www.stoplgbtpropaganda.lt veikia ir šiuo metu, bet jame – gausybė netikslios ir net melagingos informacijos. Štai remiamasi ne mokslo žiniomis, o religinėmis dogmomis. Apie tai plačiau skaitykite šioje publikacijoje: „Propagandinis homofobų tinklalapis ir klaidina, ir remiasi religinėmis dogmomis. Kokia organizacija už to slypi?

Puslapio kūrėjais prisistatę asmenys jarmo.net portalui raštiškame paaiškinime prieš kurį laiką teigė, kad Pasaulio sveikatos organizacija, homoseksualumo nelaikanti liga ar sutrikimu, jiems nėra autoritetas. Taigi, mokslo grįstų žinių šiame homofobiško turinio puslapyje greičiausiai tikėtis ir neverta. 

Štai kaip šiuo metu atrodo S. Streikaus kuriamas puslapis | Momentinė ekrano kopija

Tačiau ateityje galima tikėtis „Facebook" grupės „Stop LGBT Propaganda Lietuva" uždarymo, mat kaip matyti joje paviešintose momentinėse ekrano kopijose, grupės nariai masiškai pažeidinėja „Facebook" bendruomenės standartus, draudžiančius skleisti neapykantą. Grupės administratoriai jau sulaukė įspėjimo, kad grupė yra mažiau matoma dėl joje skleidžiamos melagingos informacijos. Be to, „Facebook" pasilieka teisę grupę ir uždaryti, jeigu pažeidimai kartosis ar taps sunkesni. Grupės kūrėjai tai vadina cenzūra, bet skelbiamuose įrašuose tuo pat metu piktinasi LGBTQ+ asmenų laisve kalbėti.

Be kita ko, dar vienas iškalbingas faktas - VšĮ „Kuriu Lietuvai" oficialiame tinklalapyje kuriulietuvai.lt šiais metais kovo mėnesį buvo paskelbtas kvietimas dalyvauti didžiajame šeimų gynimo marše. Tiesa, apie tai, jog rugpjūčio 10-ąją ši tariamų tradicinių vertybių gynėjų akcija virto riaušėmis prie Seimo, puslapyje kažkodėl neužsiminta. Ir apie tai, kad organizacija nuo kilusių neramumų atsiriboja, taip pat neskelbiama.

Spalio mėnesį į pasirodžiusią naujieną apie kuriamą homofobišką svetainę sureagavo ir LGBTQ+ teisių organizacija Tolerantiško jaunimo asociacija. Jos pareiškime dėstoma: „LGBTQ+ asmenys nėra propaganda!

O štai tokios platformos, kuriose pateikiamos dogmatiškos, šališkos ir su mokslo žiniomis prasilenkiančios tezės, klaidinančios auditoriją, deja, jau patenka į propagandos sąvoką. Matome, kad kuriamas turinys yra tikslingai ir kryptingai nutaikytas į LGBTQ+ bendruomenę mėginant ją priešinti su likusia visuomenės dalimi.

Su nerimu atkreipiame dėmesį, kad už tokio turinio kūrimą suklaidinti sekėjai yra prašomi mokėti pinigus taip siekiant pritraukti finansavimo šaltinius, kuriais ir toliau gali būti mėginama kelti įtampą visuomenėje".

Bus antra dalis, kurioje pateiksime S. Streikaus poziciją. 

Naujesnė Senesni