Raskevičius Partnerystės įstatymą teikti ketina gegužę: nepasinaudoti iškovota Širinskienės teise būtų nusikaltimas

Po Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės nepavykusio mėginimo išbraukti Partnerystės įstatymą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos, jis turėtų būti pateiktas gegužės mėnesį. Bent taip žada Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Asociatyvi A. Didžgalvio/LGL nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Šiuo metu vis dar vyksta aktyvios diskusijos, konsultacijos su koalicijos partneriais ir dar kol kas nesame sutarę dėl konkretaus laiko, bet tikimės artimiausiu metu. Labai tikiuosi, kad gegužės mėnesį“, – sakė Laisvės partijai priklausantis parlamentaras, skelbia naujienų agentūra ELTA.

Seimo nario teigimu, išlieka neaišku dėl politikų palaikymo ir balsų, nes tai, ar Partnerystės įstatymas, kuriuo būtų reguliuojami santykiai ir tarp tos pačios lyties asmenų porų, turi užtikrintą paramą, parodys tik balsavimas Seimo posėdžių salėje.

„Dabar stengiamės kiek įmanoma būti labiau užtikrinti dėl projekto sėkmės pateikimo stadijoje“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas aiškino, kad nepavykus gegužės mėnesį pateikti įstatymo, Seimo pavasario sesijoje jis vis tiek bus pateiktas.

„Iki pavasario sesijos pabaigos tai tikrai bus, nes iškovojus moralinę Širinskienės teisę teikti Partnerystės įstatymą ir ja nepasinaudoti būtų tiesiog nusikaltimas“, – komentavo T. V. Raskevičius.

Jarmo.net primena, kad balsuojant dėl Seimo pavasario sesijos darbų programos, A. Širinskienė pateikė pasiūlymą šį klausimą išbraukti iš darbotvarkės teigdama, jog esą tai skaldo visuomenę, o to ypač nereikia Rusijai pradėjus karą Ukrainoje. T. V. Raskevičius tąkart atšovė, kad visuomenę skaldo ne LGBTQ+ teisės, o A. Širinskienė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni