Pasaulio bokso taryba pakvies kovoti translyčius sportininkus atskirame turnyre arba lygoje

Kitais metais Pasaulio bokso taryba (WBC) paskelbs kvietimą translyčiams sportininkams, norintiems varžytis tarpusavyje. Jiems planuojama įsteigti atskirą lygą arba turnyrą.

Asociatyvi Lorenzo Fatto Offidani/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net 

Kaip skelbia „The Telegraph“, translyčiams asmenims nebus leidžiama varžytis su netranslyčiais sportininkais, o taip turėtų būti priimta taisyklė, kad translytis kovotojas, gimęs tam tikros lyties, galėtų varžytis tik su kitu kovotoju, gimusiu tos pačios lyties, pavyzdžiui, tarpusavyje varžytis galėtų tik translyčiai vaikinai.

WBC prezidentas Mauricio Sulaimanas sakė manantis, kad šį klausimą reikėtų atidžiai išnagrinėti dėl „saugumo ir įtraukties“.

Sporto pasaulyje netyla diskusijos ir nesutarimai dėl translyčių sportininkų.

M. Sulaimanas kalbėjo tikintis, kad sporte niekuomet nereikėtų leisti lytį pakeitusiai moteriai, gimusiai vyro kūne, kautis su vyru.

„Vyro kova su moterimi, nepaisant lyties pakeitimo, niekuomet neturėtų tapti norma. Neturi likti pilkos zonos. Norime, kad sprendimai būtų skaidrūs ir teisingi“, – sakė jis.

M. Sulaimanas teigė, kad 2023 metais WBC paskelbs kvietimą translyčiams sportininkams, taip pat bus sudaryti protokolai, konsultuojamasi su specialistais.

„Pats laikas tai padaryti. Ir mes tai darome tiek dėl saugumo, tiek dėl įtraukties“, – aiškino jis.

Didžiosios Britanijos bokso kontrolės valdyba taip pat patvirtino nagrinėjanti savo politiką dėl translyčių sportininkų.
Naujesnė Senesni