„Twitter“ platformoje prieš LGBTQ+ bendruomenę neapykantos kupinų įrašų skaičius išaugo daugiau nei dvigubai

Naujausias tyrimas atskleidė, kad „Twitter“ platformoje, kai ją perėmė milijardierius Elonas Muskas, įrašų, nukreiptų prieš LGBTQ+ bendruomenę, skaičius išaugo daugiau nei dvigubai – 119 procentų.

Asociatyvi Sanket Mishra/pexels.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

2022 metų spalio 27 dieną E. Muskas oficialiai perėmė šią socialinę platformą už 44 mlrd. dolerių ir mėnesį vėliau paskelbė „visuotinę amnestiją“ užblokuotoms paskyroms teigdamas, kad įsipareigojo puoselėti žodžio laisvę.

Dar prieš platformos perėmimą, dešiniųjų pažiūrų „Twitter'io“ vartotojai, tokie kaip respublikonė Marjorie Taylor Greene, buvo pradėję vadinti LGLBTQ+ žmones priekabiautojais (angl. „groomer“) taip dažnai, kad galiausiai šis žodis „Twitter'io“ gairėse nurodytas kaip kurstantis neapykantą. Tačiau po E. Musko valdymo pradžios LGBTQ+ bendruomenę platformoje vėl leidžiama vadinti įžeidžiais terminais.

Žodis „groomer“ iš anglų kalbos taip pat gali būti verčiamas kaip „manipuliatorius“ arba „vaikų medžiotojas“. Svarbu atkreipti dėmesį, kad šis žodis turi gana specifinę reikšmę.

Kovos su skaitmenine neapykanta centras (angl. Center for Countering Digital Hate), atlikdamas „Twitter“ analizę, pagal raktinius žodžius, tokius kaip „LGBT“, „gėjus“, „homoseksualus“, „translytis“, indentifikavo 1 714 504 įrašų ir pasidalijimų, kuriuose nuo 2022 metų pradžios LGBTQ+ bendruomenė asociajuojama su priekabiautojais. Minėtuose įrašuose taip pat vartojamos ir tokios sąvokos kaip „grobuonis“ (angl. predator), „pedofilas“. 

Tyrimas parodė, kad prieš E. Muskui perimant socialinį tinklą vidutiniškai per dieną jame būdavo publikuojami 3 011 tvytai, kuriuose LGBTQ+ bendruomenei apibūdinti buvo vartojama sąvoka „groomer".

Tačiau po keturių mėnesių, kai E. Muskas tapo „Twitter“ savininku, šis skaičius padidėjo iki 119 proc. – per dieną vidutiniškai publikuojami 6 596 tokio pobūdžio įrašai.

Kovos su skaitmenine neapykanta centro tyrėjai taip pat išanalizavo paskyras, kuriose dažniausiai dalijamasi prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptu turiniu, ir nustatė, kad jos generuoja iki 6,4 mln. svarų sterlingų (apie7,23 mln. eurų) „Twitter“ reklamos pajamų per metus. 

Parengta pagal thepinknews.com informaciją
Naujesnė Senesni