Etikos ir procedūrų komisija tirs parlamentaro T. V. Raskevičiaus pasisakymus

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį bendru sutarimu nutarė pradėti tyrimą dėl Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus pasisakymų parlamentaro Petro Gražulio apkaltos komisijos posėdžių metu.

Tomas Vytautas Raskevičius | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tyrimas pradėtas gavus grupės Seimo narių skundą, skelbiama Seimo kanceliarijos pranešime. 

Dokumente piktinamasi, kad vykstant P. Gražulio specialiosios Seimo tyrimo komisijos posėdžiams, vienas komisijos narių – T. V. Raskevičius – nepagarbiai atsiliepė apie žmogaus įsitikinimus, viešais pasisakymais užgavo visų Lietuvos tikinčiųjų jausmus ir juos įžeidė.

Jarmo.net primena, kad Seimo narys T. V. Raskevičius 2022 rugsėjį kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją nurodydamas, kad rugsėjo 15 d. Seimo vakarinio posėdžio metu priėmimo stadijoje balsuojant dėl darbotvarkės, parlamentaras P. Gražulis balsavo ne tik už save, bet ir už kitą Seimo narį Liną Jonauską jam to nematant. 

2023 metų kovą buvo sudaryta specialioji tyrimo komisija dėl apkaltos proceso prieš P. Gražulį. Parlamentaras komisijoje buvo apklaustas. Seimo narys neigė tyčia balsavęs už L. Jonauską.

Kovo 29-ąją posėdyje T. V. Raskevičius P. Gražuliui pateikė klausimą: „Gerbiamas kolega, ar tikite stebuklais?“. P. Gražulis atsakė: „Aš esu krikščionis, tikiu stebuklais. Ir Kristus, gyvendamas Žemėje, padarė labai daug stebuklų“. Į tai T. V. Raskevičius replikavo: „Tai Jėzus Kristus tą mygtuką ir spaudė“

Dokumente prašoma pripažinti Seimo narį pažeidus valstybės politiko etikos normas ir įpareigoti atsiprašyti visų Lietuvos tikinčiųjų.

Tyrimo pradėjimas nereiškia, kad Seimo narys T. V. Raskevičius padarė etikos pažeidimus, skelbiama Seimo pranešime. 
Naujesnė Senesni