„Pride mėnesio proga „Wizz Air“ siūlo aplankyti spalvingiausius LGBTQ+ renginius Europoje

„Wizz Air“, sparčiausiai auganti Europoje ir aplinkai tvariausia pasaulyje* oro linijų bendrovė, reiškia solidarumą su LGBTQ+ žmonėmis ir kviečia susipažinti su spalvingiausiais ir įspūdingiausiais Europos pasididžiavimo festivaliais. Lėktuvų bilietus galima įsigyti wizzair.com ir WIZZ mobiliojoje programoje, rašoma pranešime spaudai.

Asociatyvi freepik.com vizualizacija


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Birželis pasaulyje minimas kaip LGBTQ+ pasididžiavimo mėnuo (angl. „Pride Month“), kurio metu švenčiama įvairovė, vyksta eitynės už lygybę, organizuojami kultūriniai ir pramoginiai renginiai, skirti dialogui diskriminacijos klausimais ir tolerancijai skatinti. „Wizz Air“ palaiko LGBTQ+ bendruomenes ir rekomenduoja žymiausias „Pride“ kelionių kryptis, kurias galima pasiekti tiesioginiais oro linijų skrydžiais iš Vilniaus ir Kauno oro uostų.

Paryžiaus Disneilendas

Birželio 17 d. Paryžius kviečia įsilieti į spindinčią ir džiugią atmosferą „Walt Disney“ studijos parke, kur visą vakarą veiks atrakcionai, dalyvius lepins pramoginiai renginiai ir gyvi pasirodymai. Šventėje LGBTQ+ nariai ir juos palaikantys žmonės turės unikalią galimybę stebėti paradą, kuriame vaivorykštės spalvomis pasipuošę „Disney“ personažai šoks ir dainuos blizgančiose transporto priemonėse.

Paryžius taip pat ruošiasi didžiausioms pasididžiavimo eitynėms Prancūzijoje, kurios šiais metais vyks birželio 24 d. Kasmet reginys sulaukia daugiau nei pusės milijono dalyvių, o jo pabaigoje paprastai vyksta didžiulis nemokamas vakarėlis Respublikos aikštėje.

Reikjaviko „Hinsegin Dagar“

Islandijos sostinė yra nepakeičiama kelionių kryptis tiek norintiems pasinerti į užburiantį gamtos grožį, tiek ieškantiems įspūdingų pasaulio istorinių vietų. Jei nuspręsite apsilankyti Reikjavike rugpjūčio 8–13 d., turėsite progą pamatyti garsųjį „Hinsegin Dagar“ („Pasididžiavimo dienos“) – didžiausią kasmetį renginį Islandijoje, sutraukiantį daugiau nei 100 tūkst. svečių iš viso pasaulio.

Nuo 1999 m. vykstanti šventė yra vienas ryškiausių ir populiariausių renginių Reikjaviko kultūriniame gyvenime, skatinantis LGBT+ bendruomenės matomumą ir drąsą.

Rugpjūtis – puikus laikas aplankyti Islandiją, jei norite pasimėgauti šiltesniais orais.

Londono „Pride“ festivalis

Praėjusiais metais Londonas minėjo 50-ąsias pirmojo „Pride“ parado metines. Tad nenuostabu, kad mieste, kuriame pasididžiavimo demonstracijos vyksta jau pusę amžiaus, „Pride“ renginiai labiau panašėja į šventę, o ne į protestą. Didysis šių metų Londono „Pride“ renginys vyks liepos 1 d. Festivalio metu numatyti renginiai, apimantys teatrą, šokį, meną, kiną ir vakarėlius.

Tai didžiausia Jungtinėje Karalystėje ir viena didžiausių Europoje LGBT+ šventė, garsėjanti savo ekstravagancija. Tikimasi, kad, kaip ir kasmet, joje dalyvaus apie 1,5 mln. žmonių.

Neseniai paleistas elektra varomas Lutono „Airport Express“ traukinys, pritaikytas vis didėjantiems regiono keliautojų poreikiams patenkinti, leis pasiekti Londono centrą patogiai ir greitai.

* 2022 m. Azijos aviacijos centras (angl. Centre of Aviation, CAPA) „Wizz Air“ suteikė metų tvariausios oro linijų grupės apdovanojimą (angl. Environmental Sustainability Award).
Naujesnė Senesni