Apie savo seksualinę orientaciją prabilęs Norvegijos rankininkas apgailestauja: „Neturiu sektinų pavyzdžių“

Maždaug prieš metus savo seksualinę orientaciją viešai atskleidęs Norvegijos rankininkas Ola Hoftunas Lillellenas tikina, kad profesionaliame vyrų sporte homoseksualumas vis dar išlieka tabu tema.

Ola Hoftunas Lillellenas | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/olalillelien/


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

23-ejų metų O. H. Lillelyenas, atstovaujantis Norvegijos „Drammen“ komandą „Premier“ lygoje, viešai atsiskleidė 2022 m. Neseniai duodamas interviu Norvegijos nacionaliniam transliuotojui sportininkas pareiškė, kad supratimas apie homoseksualumą sporte tarp moterų ir vyrų labai skiriasi.

„Pavyzdžiui, lesbietės jau seniai žaidžia rankinį, futbolą ir tai yra nuostabu. Tačiau vyrams – kitaip. Esu vienintelis žaidėjas čempionate, kuris bent jau viešai yra gėjus“, – sakė jis išreiškadamas nuostabą, kad Norvegijos sporte atsiskleidusių gėjų yra mažiau nei kituose sektoriuose.

O. Hoftunas Lillellenas tikino norintis, kad LGBTQ+ klausimais būtų atlikta daugiau tyrimų, be to, jis tikisi, kad vis daugiau homoseksualių sportininkų išdrįs atsiskleisti viešai.

„Neturiu sektinų pavyzdžių. Aš čia tikrai vienas, stoviu audros epicentre“, – svarstė O. Hoftunas Lillelenas, kuris ne kartą susidūrė su įvairiais išankstiniais nusistatymais apie homoseksualius asmenis,

„Manau, kad diskriminacija yra susijusi su informacijos trūkumu. Štai kodėl pasakojimai apie tai būtų tokie svarbūs. Atsikleidimai gali išgelbėti gyvybes“, – įsitikinęs sportininkas.

Parengta pagal bluesystem.me informaciją
Naujesnė Senesni