„Grindr“ darbuotojai vienijasi į profesinę sąjungą

LGBTQ+ pažinčių programėlę „Grindr“ valdančios bendrovės „Grindr Inc.“ darbuotojai buriasi į profesinę sąjungą „Grindr United“ ir ketina bendradarbiauti su Amerikos ryšių profesine sąjunga (angl. Communications Workers of America), skelbia žiniasklaida.

Asociatyvi „GettyImages“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip rašo time.com, „Grindr Inc.“ darbuotojai ketvirtadienį JAV Nacionalinei darbo santykių valdybai pateikė paraišką dėl susibūrimo į profesinę sąjungą. 

Kompanijos „Grindr Inc.“ darbuotojai teigia, kad neseniai kilusi politinių išpuolių prieš LGBTQ+ asmenis banga ir atleidimai technologijų pramonėje palietė ir juos. 

Įmonėje dirbantys žmonės prašo bendrovės pradėti derybas dėl palankesnių darbo sąlygų. 

Jungdamiesi į profesinę sąjungą darbuotojai teigia siekiantys užsitikrinti esamas lengvatas, tokias kaip visa apimanti sveikatos priežiūra. Be to, siekiama įgyti ir naujų socialinių garantijų, tokių kaip atlyginimų stabilumas ir darbo aplinkos saugumas. 

„Norime įmonės, įkurtos queer žmonėms, o ne tokios, kuri iš queer žmonių tik išgautų turtus“, – rašoma darbuotojų laiške, paskelbtame viešai.

„Gerbiame savo darbuotojų teises ir požiūrį, ir toliau dirbsime kartu, kad „Grindr“ būtų puiki vieta dirbti visiems“, – elektroniniame laiške, išplatintame žiniasklaidai, paskelbė „Grindr“ atstovas spaudai Patrickas Lenihanas. 

Tiesa, kol kas jis nepatikslino, kaip įmonė reaguos į darbuotojų norą jungtis į profesinę sąjungą bei pradėti derybas su bendrove.

Šiuo metu programėlę „Grindr“ valdančiai bendrovei vadovauja generalinis direktorius George'as Arisonas.
Naujesnė Senesni