LGBTQ+ bendruomenės palaikytojas kaltina pareigūnus pasyvumu: pro eitynių dalyvius besibrovęs automobilio vairuotojas buvo lyg niekur nieko paleistas

Šeštadienį vykusių LGBTQ+ eitynių metu pro minią brovėsi chuliganiškai vairavęs automobilio vairuotojas. Atlikėjas Mantas Meškerys piktinasi, kad policijos pareigūnai nepakankamai dėmesingai sureagavo į šią situaciją.

Momentinė ekrano kopija/Stop kadrai


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

M. Meškerys teigia, kad nors, pavyzdžiui, Vokietijoje pareigūnai nedelsdami sustabdytų į minią važiuojantį automobilį ir pradėtų tyrimą, o vairuotojui nebūtų leista dalyvauti eisme iki pasibaigiant tyrimui, Lietuvos pareigūnai taiko kitokius standartus – esą nekreipia didelio dėmesio į LGBTQ+ bendruomenei pavojingas situacijas. 

Pareigūnai, anot atlikėjo, esą pasakė, kad „nieko ypatingo ten nebuvo“, ir leido vairuotojui važiuoti toliau.

„Kai Vokietijoje automobilis važiuoja į žmonių minią – pareigūnai jį sustabdo, suima ir tada, kol vykdomas tyrimas, jis tikrai negali važinėti gatvėmis. Kai Lietuvoje, (tai) pareigūnas sako „nieko ypatingo ten nebuvo“, „pasitikrins informaciją“, vairuotoją paleidžia, o po kelių dienų pradeda administracinę teiseną. O juk tai gal jau yra BK 4 sk. 23 str. – pasikėsinimas į žmonių gyvybę?“ – savo feisbuko įraše, paskelbtame antradienį, klausė M. Meškerys.


Atlikėjas neslepia savo nusivylimo pareigūnų reakcija.

„<...> Lietuvos policija šitoje situacijoje elgiasi tikrai keistai. O kas, jei tas vairuotojas būtų buvęs teroristas? Jei būtų sugalvojęs patraiškyti daugiau žmonių? Juk pareigūnai jį tiesiog paleido toliau lyg nieko nebūtų buvę“, – rašė M. Meškerys.

Atlikėjas akcentavo saugumo klausimą. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad tokie įvykiai sudaro didelę riziką žmonių sveikatai ir gyvybei, o pareigūnų pasyvumas tik kelia nerimą.

„Kažkam internetuose kyla mintys, kad „čia gi gėjai“ ir dėl to dzin, bet toje minioje pirmiausia buvo žmonės, o ne jų orientacija. Lietuvos piliečiai, kurie moka mokesčius, tarnauja kariuomenėje, operuoja, gydo jūsų ligas ir dirba toje pačioje policijoje. O jeigu toje minioje būtų ėję (o gal ir ėjo) jūsų artimieji? Nes eisenoje dalyvauja ne tik LGBT žmonės“, – rašė M. Meškerys. 

„Visa šita istorija yra keista. Mano nuomone – tragiškai bloga policijos reakcija ir eiga. Ir nekelia jokių saugumo jausmų prieš pat NATO summitą, kuriame gali įvykti visko – nuo provokacijų iki teroro aktų, kuriuos gali daryti ne kažkoks keistas bičas su minivenu, bet rimti organizuoti nusikaltėliai. Aj, bet pala, ten gi ne „gėjų paradą“ saugosime – tai standartai bus aukštesni“, – pridūrė jis.


Kaip portalą lrt.lt informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus vedėja Julija Samorokovskaja, šiuo metu policija, sulaukusi gausybės pranešimų apie nutikimą, tikslina įvykio aplinkybes ir pradės administracinę teiseną.
Naujesnė Senesni