Netikėtas JAV Aukščiausiojo teismo sprendimas: verslininkai turi teisę diskriminuoti LGBTQ+ asmenis

JAV Aukščiausiasis teismas priėmė sprendimą, pagal kurį įmonės įgijo teisę atsisakyti teikti paslaugas klientams, priskiriantiems save LGBTQ+ bendruomenei.

Asociatyvi Anna Sullivan/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Teismas sutiko su interneto dizainerės paaiškinimu, kad ji turi teisę atsisakyti kurti svetaines, susijusias su tos pačios lyties asmenų vestuvėmis, nes esą tai prieštarauja jos religiniams įsitikinimams,

Žmogaus teisių aktyvistai baiminasi, kad neapykantą prieš LGBTQ+ asmenis propaguojančios amerikietės įsitikinimai, kuriais priimdamas sprendimą rėmėsi teismas, taps pagrindu JAV verslininkams diskriminuoti LGBTQ+ asmenis atsisakant teikti jiems paslaugas. 

Aukščiausiojo teismo sprendimas, palankus interneto dizainerei, turės didelį poveikį kitoms mažumų grupėms ir gali atverti duris daugybei bylų, kuriomis būtų mėginama toliau varžyti pilietines teises, skelbia CNN.

Verta paminėti, kad trys iš šešių Aukščiausiojo teismo teisėjų nesutiko su praėjusį penktadienį priimtu sprendimu. Teisėja Sonia Sotomayor teigė, kad nuo šiol verslui suteikta „licencija diskriminuoti“ žmones.

Teisės ekspertai mano, kad toks teismo sprendimas gali atverti kelią ir kitų asmenų grupių diskriminacijai.

„Nerimą kelia tai, kad tai suteikia žalią šviesą bet kuriam verslo savininkui atsisakyti teikti paslaugas bet kuriam asmeniui dėl jo tapatybės, nesvarbu, ar jis gėjus, ar lesbietė, ar žydas, ar juodaodis, ar bet kas“, – sakė Kolumbijos teisės mokyklos profesorė Katherine Franke.

Parengta pagal cnn.com ir xgayru.info
Naujesnė Senesni