Tragedija Brukline: homofobijos šešėlis užtemdė jauno šokėjo gyvenimą

Praėjusią savaitę Bruklino degalinėje mirtinai sužaloto jauno vyro mirtį policija tiria kaip neapykantos nusikaltimą, nukreiptą prieš homoseksualius asmenis, praneša JAV žiniasklaida. 

 O'Shae Sibley  | Nuotraukos šaltinis: them.us


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vėlų šeštadienio vakarą amerikietis šokėjas O'Shae Sibley (28 m.) su draugais laiką leido Bruklino degalinėje klausydamasis Beyonce muzikos, kai, pasak liudytojų, prie jų priėjo grupė vyrų ir liepė nustoti šokti. Vyriškiai ėmė pravardžiuotis. Pasak policijos, ginčas paaštrėjo, ir vienas vyras peiliu sužalojo J. Sibley. 

Kaip praneša CNN, Niujorko policijos departamento atstovai informavo, kad būtent prieš gėjus nukreipti įžeidinėjimai sukėlė ginčą, pasibaigusį mirtimi. 

Otis Pena, vienas iš šokėjo draugų, užspaudė sužeistojo žaizdą, kad sustabdytų kraujavimą, kol J. Sibley buvo nuvežtas į Maimonides medicinos centrą, kuriame buvo konstatuota jo mirtis, paskelbė „The New York Times“.

„Jie nužudė jį, nes jis gėjus, todėl, kad jis stojo už savo draugus“, – praėjus kelioms valandoms po nužudymo socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame vaizdo įraše kalbėjo O. Pena. 

„Jo vardas buvo O'Shae, ir jūs visi jį nužudėte. Jūs visi jį nužudėte mano akivaizdoje“, – pridūrė jis. 

Policija informavo, kad tyrimo dėl šios žmogžudystės ėmėsi neapykantos nusikaltimų skyrius. Pareigūnai antradienį pranešė ieškantys paauglio jaunuolio, įtariamo nužudymu.

Niujorko valstijos senatorius Bradas Hoylmanas-Sigalas sakė, kad jam „skauda širdį“ dėl S. Sibley nužudymo.

„Tai yra neapykantos sukurstytas išpuolis“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė jis. 

Nors nusikaltimo motyvas vis dar aiškinamasis, išpuolis tapo priminimu, su kokia homofobija susiduria LGBTQ+ žmonės. 

Kovos su neapykanta lyga ir teisininkų organizacija GLAAD birželio mėnesį paskelbė ataskaitą, kurioje apžvelgiami smurto prieš neheteroseksualius asmenis atvejai. Skelbiama, kad per pirmąsias tris birželio savaites įvyko 101 incidentas, o tai yra dvigubai daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.
Naujesnė Senesni