Ukrainos Ortodoksų Bažnyčia pasisakė prieš LGBTQ+ bendruomenę: žmogaus teisių aktyvistai įžvelgia rusišką ideologiją

Liepos pabaigoje Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios sinodas priėmė deklaraciją, kurioje pasisakė prieš homoseksualumą ir jo „propagandą“ visuomenėje, taip pat – ir prieš vienos lyties porų santuokas, skelbia LGBTQ+ centras „Nash Svit“. Žmogaus teisių gynėjai sako, kad šia deklaracija dvasininkai parodė savo pritarimą rusiškojo pasaulio ideologijai.

Asociatyvi Katherine Hanlon/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Sprendimas priimtas liepos 27 dieną vykusiame vietos tarybos posėdyje, kuriame dvasininkai patvirtino deklaraciją „dėl neigiamo požiūrio į sodomijos (homoseksualumo) nuodėmę, jos propagandą visuomenėje, lyčių ideologiją ir vadinamąsias tos pačios lyties asmenų santuokas“.

LGBTQ+ aktyvistai stebisi, kodėl Ukrainos Ortodoksų Bažnyčia dabar, vykstant karui su Rusija, nusprendė pademonstruoti „besąlygišką paramą“ rusiškojo pasaulio ideologijai LGBTQ+ klausimais.

„Šioje deklaracijoje nėra nieko naujo lyginant su ankstesniu panašiu dokumentu, kurį dar 2007 metais priėmė visos Ukrainos bažnyčių ir religinių organizacijų taryba. Stebina tik tai, kad Ukrainos Ortodoksų Bažnyčia nusprendė pademonstruoti besąlygišką paramą rusiškojo pasaulio ideologijai LGBTQ+ klausimais dabar, vykstant karui“, – skelbiama „Nash Svit“ feisbuko įraše. 

„Akivaizdu, kad PCU (Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios, – jarmo.net) vadovybei ir daugeliui tikinčiųjų mūsų Tėvynės mirtino priešo principai yra daug artimesni, aiškesni ir priimtinesni nei tie, kuriais gyvena laisvasis pasaulis“, – priduriama pareiškime. 


Kaip rašo life.pravda.com, anksčiau Ukrainos Ortodoksų Bažnyčia priešinosi „registruotos partnerystės“ instituto steigimui vadindama tai grėsme visuomenės moralei.

Pasak Ukrainos ordotoksų dvasininkų, oficialus registruotos partnerystės pripažinimas prieštarauja Konstitucijai, kurioje santuokos apibrėžimas aiškinamas kaip vyro ir moters sąjunga.

Ukrainoje per plataus masto Rusijos invaziją Konstitucijos pakeisti teisiškai negalima, tačiau daugiau nei 25 tūkstančiai ukrainiečių pasirašė peticiją, kuria palaikė tos pačios lyties asmenų partnerystės idėją. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nurodė Vyriausybei sukurti sistemą, kuri leistų alternatyvą santuokai – registruoti partnerystes, skelbia informator.ua

Ukrainos Aukščiausiojoje Radoje Civilinės partnerystės įstatymo projektas jau pateiktas. Jeigu būtų patvirtintas, jis suteiktų galimybę oficialiai užregistruoti ne tik skirtingų, bet ir tos pačios lyties asmenų santykius.
Naujesnė Senesni