Ukrainos policija tiria translytės karės užpuolimą Lvove

Rugpjūčio 15 d. Ukrainoje, Lvove, nepažįstamas vyras sumušė translytę karę Helen Mark. Dėl šio įvykio ji kreipėsi į policiją. Pareigūnai dėl neapykantos nusikaltimo pradėjo tyrimą, praneša zmina.info.

Helen Mark | Socialinių tinklų nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Helen apie tai paskelbė savo „Instagram“ paskyroje.

Išpuolis įvyko viešoje vietoje, pilnoje žmonių, kai Helen vakarieniavo. Kurį laiką ją stebėjęs nepažįstamas vyras priėjo ir pradėjo įžeidinėti, o vėliau ėmė smurtauti. Liudininkų teigimu, tai truko 5-7 minutes. 

Helen įsitikinusi, kad tai išpuolis, surengtas iš transfobiškų paskatų, kadangi smurtautojas komentavo jos išvaizdą ir lytinę tapatybę. 

„Iš karto po išpuolio neturėjau nei fizinių, nei moralinių jėgų kreiptis į policiją, be to, po ankstesnės patirties kilo abejonių“, – teigė karė. 

Tačiau į pareigūnus ji kreipėsi kitą dieną. 

„Man labai svarbu, kad byla nebūtų traktuojama kaip paprasčiausias chuliganizmas“, – tikino Helen.

Mergina komentavo, kad po šio įvykio internete sulaukia neigiamų komentarų jos atžvilgiu.

„Noriu pasakyti tik tiek, kad taip neturėtų būti. Neturiu bijoti vaikščioti gimtojo miesto gatvėmis vien todėl, kad kažkam nepatinka mano išvaizda, orientacija ar lytinė tapatybė. Laisvoje, europietiškoje, demokratinėje Ukrainoje neturėtų būti vietos neapykantai, diskriminacijai ir transfobijai“, – pridūrė Helen.

Organizacijos „Gender Stream“ atstovai kalbėjo, kad policija išpuolį iš pradžių norėjo traktuoti kaip chuliganizmą. Tačiau bendromis pastangomis, susisiekus su ombudsmeno tarnyba, vis tiek pavyko pasiekti, kad užpuolimas būtų klasifikuotas kaip neapykantos nusikaltimas. 

„Deja, Ukraina vis dar neturi aiškaus atsako į tokius nusikaltimus mechanizmo. Išpuolis prieš Heleną yra bene vienintelis nusikaltimas, įvykdytas dėl homofobijos ir transfobijos, kuris šiais metais buvo užfiksuotas pagal Baudžiamojo kodekso 161 straipsnį. Todėl kreipiamės į Aukščiausiąją Radą su reikalavimu priimti įstatymo projektą Nr. 5488, kuris numato griežtesnę atsakomybę už diskriminaciją“, – pabrėžė „Gender Stream“ vadovė Olha Polyakova.
Naujesnė Senesni