Armonaitė – apie Blinkevičiūtės poziciją dėl civilinės sąjungos: vyniojasi nuo atsakymo, ar bus socialdemokratų palaikymas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderė Vilija Blinkevičiūtė vengia tiesaus atsakymo, ar Socialdemokratų frakcija Seime vieningai palaikys Civilinės sąjungos įstatymą. 

Aušrinė Armonaitė | Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pirmadienį kalbėdama LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ V. Blinkevičiūtė buvo paklausta, kodėl socialdemokratai neremia Seime siūlomo Civilinės sąjungos įstatymo. LSDP pirmininkė teigė, kad pirmiausia dėl jo turi susitarti valdantieji – konservatoriai ir liberalai. „Taigi, linkėčiau nepermesti tų klausimų, kuriuos jie teikia, opozicinėms partijoms, tačiau rasti sutarimą savo partijų koalicijos viduje“, – lrt.lt cituoja V. Blinkevičiūtę.

A. Armonaitė pirmadienį vakare paskelbtame feisbuko įraše kritikuoja V. Blinkevičiūtės poziciją. 

„Geriausia tai yra sėdėti Briuselyje ir kartą per mėnesį pezėti visokius dalykus apie „paprastų žmonių” gyvenimą Lietuvoje.

Tarptautiniuose europarlamento ir kairiųjų formatuose skelbtis už žmogaus teises, o grįžus namo toliau vyniotis nuo tiesaus atsakymo, tai ar bus vieningas socialdemokratų frakcijos palaikymas Civilinės sąjungos įstatymo priėmimui. Ir kodėl jo iki šiol nėra, kai Partnerystės įstatymas buvo žadėtas rinkėjams“, – teigia ministrė, primindama, kad socialdemokratai prieš rinkimus pažadėjo rinkėjams palaikyti lyčiai neutralios partnerystės įstatymą. 

Pasak jos, atsakomybė prieš rinkėjus galioja ne tik valdantiesiems, bet ir opozicijai.

„Tai yra dar vienas žmogaus teisių, skirtų eksportui, bet ne Lietuvai, pavyzdys, ir ne daugiau. Dar galima pasitaisyti, Vilija“, – teigia A. Armonaitė. 
Naujesnė Senesni