Vilniuje organizuojamas protestas prieš įstatymą, diskriminuojantį LGBTQ+ bendruomenę

Lietuvos gėjų lyga (LGL) praneša apie rugsėjo 28 d. 12 val. sostinėje planuojamą protestą prieš diskriminacinio pobūdžio Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatą, kuria remiantis ne kartą buvo apribota su LGBT bendruomene susijusi informacija.

2023 m. Vilniaus „Pride“ eitynės | Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Nebegalime pasyviai stebėti, kaip cenzūruojamos mūsų tapatybės, o moksleiviams remiantis šio įstatymo nuostata nepateikiama jokios su jų lytiškumu susijusios informacijos. Naujausios LGL atliktos LGBT moksleivių apklausos duomenys rodo, kad LGBT moksleivių saugumo pojūtis Lietuvos mokyklose nuo 2017 metų reikšmingai mažėja“, – rašoma feisbuke paskelbto protesto aprašyme.

LGL atstovai ragina palaikyti Teisingumo ministerijos parengtą pataisą, pagal kurią iš įstatymo būtų išbraukta nuostata, jog „neigiamą poveikį nepilnamečiams darančiai informacijai priskiriama“ ir ta, „kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

„Palaikykime Teisingumo ministerijos pastangas panaikinti diskriminacinio pobūdžio Nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatą, paraginkime Vyriausybę ir Seimo narius balsuoti už šią iniciatyvą ir išspręsti šią įsisenėjusią, žalą LGBT bendruomenei ir Lietuvos tarptautiniam įvaizdžiui darančią problemą“, – rašoma mitingo aprašyme.

Mitingas planuojamas prie Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vilniuje.

Naujesnė Senesni