Vilniuje vyks gatvės akcija už Stambulo konvencijos ratifikavimą

Asociacija Vilniaus Moterų namai ketvirtadienį nuo 12 iki 13 val. Nepriklausomybės aikštėje šalia M. Mažvydo bibliotekos kvies į pilietinę gatvės akciją „Stabdykime smurtą prieš moteris! Ratifikuokime Stambulo konvenciją“. Apie tai organizacija paskelbė trečiadienį išplatintame pranešime spaudai.

Nuotraukos šaltinis: facebook.com/vilniausm


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Akcijos tikslas – paskatinti Seimą ratifikuoti Konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevencijos ir kovos su juo (Stambulo konvencija, 2011). Lietuva ją pasirašė 2013 m., o 2018 m. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pateikė Konvenciją Seimui ratifikuoti“, – rašoma pranešime, kuriame primenama, kad dar šių metų rugsėjo 28 d. Seimas kreipėsi į Konstitucinį teismą dėl Konvencijos atitikimo LR Konstitucijai.

Anot akcijos rengėjų, būtina išnaudoti momentą, kuomet Konvencijos ratifikavimo klausimas pakeliamas į naują politinį lygmenį ir suintensyvinti NVO ir visos visuomenės pastangas siekti šio svarbaus dokumento ratifikavimo.

„Kviečiame prisijungti ir dalyvauti, nes tik turint teisingą informaciją apie Stambulo konvencijos turinį, Konvencijos tikslus ir uždavinius, galime veiksmingai pasipriešinti radikaliosios dešinės propagandinei melagienų kampanijai, kaip žinia, finansuojamai putino oligarchų, nukreiptai prieš svarbiausias demokratines vertybes, lyčių demokratiją įskaitant“, – teigia renginio organizatoriai.
Naujesnė Senesni