JAV pasiuntinė susitiko su Rusijos LGBTQ+ aktyvistu, gyvenančiu Lietuvoje

Praėjusią savaitę Lietuvoje gyvenantis Rusijos LGBTQ+ aktyvistas Aleksandras Voronovas JAV Valstybės departamente susitiko su specialiaja JAV pasiuntine Jessica Stern tam, kad aptartų LGBTQ+ ir interseksualių asmenų teisių klausimus.

Aleksandras Voronovas | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/US_SE_LGBTQI


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

J. Stern kovo 29 d. savo „X“ paskyroje paskelbė Aleksandro Voronovo nuotrauką. „Man didžiulė garbė Valstybės departamente priimti „Coming Out“ aktyvistą Aleksandrą Voronovą“, – pareiškė J. Stern.

„Prieš Rusijos translyčius asmenis nukreipti draudimi ir vadinamojo LGBT judėjimo priskyrimas ekstremistams kenkia visų rusų teisėms ir pagrindinėms laisvėms. Mes palaikome visus LGBTQI+ asmenis“, – pareiškė ji.

A.Vronovas „Washington Blade“ teigė JAV pasiuntinei „pateikė naujausią informaciją apie LGBTQ teisių padėtį Rusijoje“.

Komenduodamas susitikimo įspūdžius, A. Voronovas pareiškė, kad J. Stern „buvo neįtikėtinai maloni“.

„Washington Blade“ primena, kad Kemlius per pastarąjį dešimtmetį pradėjo agresyvią politiką prieš LGBTQ+ bendruomenės teises.

Rusijos Aukščiausiasis Teismas pernai lapkritį paskelbė, kad „tarptautinis LGBT judėjimas“ yra ekstremistinė organizacija. „The Moscow Times“ kovo 31 d. pranešė, kad Orenburgo mieste, netoli šalies sienos su Kazachstanu, pareigūnai suėmė gėjų baro savininką ir apkaltino jį „ekstremistizmu“.

„Dauguma organizacijų ir visuomenės aktyvistų, tokių kaip aš ir mano vadovaujama organizacija, buvo priversti palikti šalį, nepaisant to, mes toliau dirbame „tremtyje“, – sakė A. Voronovas.

„Rusijoje dar liko yra daug aktyvistų, organizacijų ir, žinoma, paprastų LGBTQ+ asmenų, kurie vis dar ten gyvena. Ir stengiamės juos palaikyti, kiek galime“, – kalbėjo jis.

Naujesnė Senesni