Kyjivo priemiestyje – žiaurus homoseksualios vyrų poros užpuolimas

Kovo 24 d. viename iš Kyjivo priemiesčio gyvenamųjų namų kvartalų įvyko makabriškas homoseksualios poros užpuolimas.

Asociatyvi Scott Rodgerson/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Apie tai paskelbė žmogaus teisių aktyvistai iš LGBTQ+ teisių centro „Mūsų pasaulis“, praneša gays-ua.com remdamasis „Wonderzine“.

Pažymima, kad išpuolį prieš vyrų porą surengė kaimynai. Nukentėjusieji buvo sunkiai sužaloti ir šiuo metu yra gydomi. Vienas iš jų patyrė uždarą kaukolės smegenų traumą, smegenų sumušimą. Antrajam diagnozuota uždara kaukolės smegenų trauma, smegenų sukrėtimas ir nosies kaulų lūžis.

„Užpuolimas buvo toks žiaurus, kad į nukentėjusiųjų iškvietimą reagavusi policija turėjo panaudoti specialiąsias priemones užpuolikams sutramdyt. Tačiau nė vienas mušeika nebuvo sulaikytas, o baudžiamasis procesas, nepaisant nukentėjusiųjų pateiktų pareiškimų, dar nepradėtas, nors informacija apie nusikaltimus turi būti užregistruota per parą“, – praneša „Mūsų pasaulis“

LGBTQ+ aktyvistai priduria, kad tai ne pirmas šių kaimynų išpuolis prieš vyrų porą. Konfliktinė situacija tęsiasi jau daugiau nei pusantrų metų. Viskas prasidėjo po to, kai ant vyrų šeimos buto durų pradėti rašyti užgaulūs užrašai

Pora jau anksčiau kreipėsi į policiją, tačiau nenorėjo nurodyti homofobinio šių išpuolių motyvo. Tąkart nusikaltėliams buvo skirta nedidelė bauda, ​​pranešė „Mūsų pasaulis“.

Šį nukentėjusieji teigia pasiryžę iškelti baudžiamąją bylą dėl neapykantos nusikaltimo, o centras „Mūsų pasaulis“ skelbia suteiksiantis jiems teisinę pagalbą.
Naujesnė Senesni