Naujai įsteigta partija „KArtu“ deklaruoja palaikymą LGBTQ+ teisėms

Trečiadienį minint Tarptautinę darbo dieną oficialiai įkurta kairioji partija „KArtu. Kairiųjų aljansas“. Partija akcentuoja politinius prioritetus tiek darbo, gamtosaugos, kultūros srityse, tiek LGBTQ+ bendruomenės teisių lauke.

Nuotraukos šaltinis: facebook.com/kairiujualjansas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Lietuvoje kol kas nėra partijos, kuri būtų progresyvi tiek socialiniais ekonominiais, tiek ir žmogaus teisių klausimais. KArtu siekia tai pakeisti, įnešti balansą į dabartinę mūsų politinę sistemą. Mes pasisakom ir už darbuotojų teises, bei viešojo sektoriaus stiprinimą, ir už LGBTQ bei kitų pažeidžiamų grupių orumą“, – tikino Jolanta Bielskienė, tapusi „KArtu” pirmininke.

Partijos nariai pabrėžia, kad „KArtu“ siekia ne tik ginti LGBTQ+ teises, bet ir remia įvairias socialines, ekonomines ir aplinkosaugines iniciatyvas, kurios prisideda prie geresnės, lygesnės ir tvaresnės Lietuvos ateities.

„KArtu” narys ir partijos pirmininkės pavaduotojas Žygimantas Menčenkovas teigė, kad Lietuvoje privatizuojant sveikatos sistemą, pacientui nesumokėjus papildomo mokesčio jam vis sunkiau pakliūti pas gydytojus, o nepaisant BVP augimo, neretas dirbantysis „gali vos sudurti galą su galu“.

„Todėl būtina kurti alternatyvą, kuri kovotų dėl mūsų visų, dėl žmonių. KArtu siekia sukurti partiją, kuri gerbtų žmogaus teisę gyventi oriai, siektų užkirsti kelią gamtos žalojimui ir eikvojimui ir įvertintų kiekvieno dirbančiojo indėlį į kuriamą mūsų visų gerovę”, – tikino Ž. Menčenkovas.

Partijos pranešime spaudai nurodoma, kad „KArtu“ pasisako už kultūros ir švietimo finansavimo didinimą, darbo savaitės trumpinimą, profesinių sąjungų stiprinimą, progresinių mokesčių sistemos įvedimą korporacijoms, maisto kainų mažinimą, būsto rinkos reguliavimą nustatant nuomos mokesčio ribas, LGBTQ+, migrantų teisių užtikrinimą bei kitus progresyvius žingsnius.
Naujesnė Senesni