Receptas intymumui

Intymumas dviejų moterų poroje apipintas mitais, kuriuos turi ne tik heteroseksuali visuomenės dalis, bet į miegamąjį nusineša ir moterų poros.

Miglė Motiejūnė | Asmeninio archyvo nuotr.

Miglė Motiejūnė

psichologė, samoningaseima.org


Pavyzdžiui, santykį turi lydėti stipri aistra ir jai nesant, verta suabejoti savo homoseksualumu ar gal net išsiskirti, nes esate tik draugės.

Tyrimuose pastebima, kad ilgalaikiuose santykiuose poreikis seksui gerokai sumažėja. Įprastai dviejų moterų santykyje, tai nutinka po dviejų metų buvimo kartu. Žinoma, santykio trukmė nėra priežastis, dėl kurios sekso turi nelikti. Tyrimai pabrėžia, kad pasitenkinimą intymumui lemia ne dažnumas, bet seksualinių santykių kokybė. Kartais santykyje daug daugiau malonumo teikia, kartą per mėnesį kuriami intymūs pasimatymai, kuriuose atsiranda erdvės žaidimui vienam su kitu, seksualinėms fantazijoms ar sekso žaislams.

Taigi, sumažėjęs sekso dažnumas santykyje nereiškia, kad tai savaime taps problema. Net ir rečiau nei įprastai skiriamas laikas intymumui gali tenkinti abiejų poroje esančių poreikius.

Jeigu norisi pagyvinti santykį ir daugiau sužinoti apie viena kitos seksualines fantazijas...


Vaizduotės pratimas dviem

Šį pratimą galite atlikti kartu skaitant šį tekstą.

Įsivaizduokite, kad sėdite kartu su partnere kino salėje. Tegul fantazija leidžia įsivaizduoti, kad tai jūsų pirmas pasimatymas, kuriame jau laukiate intymaus vakaro kartu ir antrojo pasimatymo. Galite prisislinkti arčiau viena kitos, gal net paimti už rankos.

Kinas netrukus prasidės, šiuo metu žiūrite į tuščią baltą ekraną. Netrukus žiūrėsite tris trumpus filmus. Galite įsivaizduoti, kad esate šių filmų aktorė, dalyvaujanti scenoje arba žiūrovė, kuri stebi aktorius.

Šviesos užgęsta ir prasideda pirmasis filmas, kuriame matote, kaip moteris nešina gėlėmis su įsmeigta kortele bei buteliu vyno grįžta pas savo žmoną, priartėja prie besišypsančios partnerės, stipriai apsikabina ir tylomis pasako į ausį: aš parašiau tau eilės: „Aš mylėjau tave tau nežinant, tau nežinant pasimylėti noriu“. Žmona viena ranka apkabina partnere per pečius, kitą švelniai prisiliečia pirštų galiukais prie jos vulvos: „Mieloji tu esi siaubinga poetė, bet šis pakvietimas kerintis. Nekantriai laukiu akimirkos, kai galėsim pasimylėti. Tiesa, man gaila tau pranešti, kad dėl techninių nesklandumų šis susitikimas turi būti atidėtas kitam vakarui. Tai mano garantija dėl kito karto“ ir ji švelniai įspaudžia pirštus į partnerės vaginą.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Ekranas užgęsta ir prasideda kitas filmas. Šį kartą ekrane matyti žvakių šviesoje du nuogi moteriški kūnai, girdisi švelni, romantiška muzika. Viena moteris švelniai masažuoja aliejumi kitos krūtis, pilvą, šlaunis, netrukus jos pasikeis vietomis ir taip viena kitai suteiks malonumą. Abi moterys susijaudinusios, bet neskuba šio jaudulio patenkinti ir pasiekti orgazmą, vietoje to mėgaujasi akimirka.

Ekranui užgesus prasideda trečioji scena. Filme galima matyti dvi besikalbančias partneres. Besiklausiant pokalbio aiškėja, jog jos kalbasi apie savo slapčiausias intymias fantazijas. Galima numanyti, kad pora niekada nėra turėjusi tokio pokalbio ir filme juntama intymi įtampa. Pirmoji moteris pradeda dalintis fantazija: kartais įsivaizduoju, kad man 15 metų ir mane įsitempė į mašiną trys vyresni vaikinai. Jie skatina mane kažko išgerti ir laido gašlius komentarus apie mane ir mano kūną. Aš esu ant galinės mašinos sėdynės tarp dviejų vaikinų ir jaučiu, kaip jie liečia mano šlaunis, bando liesti mano kūną po sijonu ir aš ..."

Filmo siužetas pagreitėja ir matyti, kaip savo fantazija dalinasi antroji moteris: kartais įsivaizduoju tave mūsų lovoje su aptemptais, kūną išryškinančiai apatiniais, tu lieti savo kūną ir tuo mėgaujiesi. Taip pat įsivaizduoju, kaip staiga į kambarį įeina kita moteris, kuri atsiklaupia ant lovos taip, kad tavo veidas siekia jos vulvą ir paskatina tave suteikti oralinį seksą. Tuo tarpu aš stebiu tai iš šono ir negaliu atsigėrėti.

Šis kino seansas turi dar vieną filmą, kuriame galite pasilikti, jeigu norite. Paskutinį filmą siūlau sukurti pačioms, kokia būtų jūsų intymi, seksualiai jaudinant fantazija?

Šis pratimas ne tik paskatina seksualiai susijaudinti, bet ir leidžia kalbėti poroje apie seksualines fantazijas bei atrasti naujų žaidimų poroje, kurie leidžia pagyvinti intymumą.

Svarbu: mes galime prašyti kito įsitraukti į mūsų norimą fantaziją ir ją įgyvendinti, tačiau kitas visada turi teisę atsisakyti ir tai yra sveiko santykio dalis.


  1. Cohen, J. N., & Byers, E. S. (2013). Beyond Lesbian Bed Death: Enhancing Our Understanding of the Sexuality of Sexual-Minority Women in Relationships. The Journal of Sex Research, 51(8), 893–903. doi:10.1080/00224499.2013.795924
  2. Kleinplatz, P. J. (Ed.). (2012). New directions in sex therapy: Innovations and alternatives. Taylor & Francis.
  3. Nichols, M. (2004). Lesbian sexuality/female sexuality: Rethinking'lesbian bed death'. Sexual and relationship therapy, 19(4), 363-371.
  4. Peterson, Z. D. (Ed.). (2017). The Wiley handbook of sex therapy. Wiley Blackwell.
  5. Weiner, L., & Avery-Clark, C. (2017). Sensate focus in sex therapy: The illustrated manual. Taylor & Francis.


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni