A. Dudai ir G. Nausėdai lankantis Seime pakilo vaivorykštės vėliava

Antradienį Seime pasirodžius su LGBTQ+ bendruomene besipliekiančiam Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai bei Lenkijos vadovui Andrzejui Dudai, dar praėjusiais metais pareiškusiam, kad LGBTQ+ yra blogiau už komunizmą, parlamentarų tribūnuose suplevėsavo vaivorykštės vėliava.

G. Nausėda ir A. Duda sulaukė staigmenos - vaivorykštės vėliavos Seime | jarmo.net koliažas (Seimo kanceliarijos ir T. V. Raskevičiaus nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Savo pasidalintomis akimirkomis, kuriose matyti kalbantis G. Nausėda bei  A. Duda bei prieš juos plevėsuojanti LGBTQ+ vaivorykštės vėliava, socialiniuose tinkluose pasidalijo parlamentaras Tomas V. Raskevičius. 

Momentinė ekrano kopija


Tiek G. Nausėda, tiek A. Duda yra žinomi kaip šalių prezidentai, nukreipę savo politinę retoriką prieš LGBTQ+ bendruomenę. G. Nausėda, pavyzdžiui, yra pareiškęs, kad darysiąs viską, jog nebūtų užtikrinti „Kauno Pride" manifeste keliami LGBTQ+ bendruomenės lūkesčiai, o štai A. Dudai valdant Lenkiją joje regionai ėmė skelbti save „zonomis be LGBT", dėl ko sulaukė Europos Komisijos teisės pažeidimo procedūros.

A. Duda ėmėsi kritikuoti Europos Sąjungą (ES) esą ši kišasi į valstybės vidaus reikalus, tuo metu ES ragina Lenkiją nepažeisti LGBTQ+ bendruomenės teisių ir laisvių. 

G. Nausėda ir kalbą sakantis A. Duda | Seimo kanceliarijos nuotr.

Naujesnė Senesni