G. Sidiniauskas pristato jautrų kūrinį LGBTQ+ bendruomenei apie kovą ir vienybę

Atlikėjas Gražvydas Sidiniauskas, dar žinomas sceniniu vardu Grazzy Eye, šią savaitę pristatė naują savo kūrybos dainą „I wanna stand by you" (lt. Noriu stovėti šalia tavęs). Šis kūrinys gimė LGBTQ+ bendruomenei, portalui jarmo.net teigė atlikėjas. „Tai daina apie kovą už save nepaisant pykčio, apie drąsą būti savimi ir tuo didžiuotis", - sakė vaikinas.

G. Sidiniauskas | Asmeninio archyvo nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ bendruomenės vienybė ypatingai atsiskleidžia „Pride" eitynėse, kuriose susibūrę žmonės solidarizuojasi vienas su kitu. Pasak G. Sidiniauskio, eitynės yra kovos už laisvę dalis. Daug įspūdžių Lietuvos LGBTQ+ nariams paliko paskutinės eitynės, įvykusios Kaune. Daliai jaunų žmonių tai buvo pirmas kartas gyvenime, kai jie žengė kartu apsupti tiek daug juos palaikančių draugų ir net nepažįstamųjų.

Tiesa, eitynes lydėjo ir neapykantos kupini veikėjai, nuo kurių LGBTQ+ asmenis saugojo policija. Anot G. Sidiniausko, homofobija yra pasmerkta žlugti, jeigu žmogaus teisių aktyvistai ir jų palaikytojai nenuleis rankų.

„Pokyčiai vyksta: tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Ir jų niekas nesustabdys. Suprantama, mūsų visuomenėje, Lietuvoje, žmonės vis dar kupini pykčio, tačiau auga nauja karta, kuri žmogaus teises suvokia visai kitaip, jauni žmonės daug labiau priima ir LGBTQ+ bendruomenę", - portalui jarmo.net kalbėjo G. Sidiniauskas. 

Atlikėjas teigė, kad šios dainos pirmieji akordai jo galvoje gimė jau prieš kurį laiką, o spontaniškai į galvą šovusi mintis sukurti dainą apie kovą už laisvę galiausiai išsipildė. G. Sidiniauskas viską kuria pats, kaip sako, nori būti nepriklausomas nuo prodiuserių. 

„Pastaruoju metu laisvę kaip niekada pradėjau branginti", - teigė vaikinas. 

Jis tikisi, kad jo naujoji daina įkvėps Lietuvos LGBTQ+ narius nepasiduoti ir kovoti už savo teises toliau. Kartu šia daina jis siunčia žinią, kad visuomet bus žmonių, kurie stovės šalia.

Naujesnė Senesni