Astra Genovaitė-Astrauskaitė skelbia esanti tiriama teismo psichiatrų: gresia teistumas už riaušių provokavimą ir organizavimą

Prieš tariamą „gėjų propagandą“ pasisakanti, LGBTQ+ asmenis savo rengtuose protestuose įžeidinėjusi, kovotoja už tradicines vertybes pasiskelbusi Astra Genovaitė Astrauskaitė šiuo metu dienas leidžia už Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos įstaigos durų Utenoje. Apie tai ji pati skelbia viešai anti-LGBTQ+ akcijas palaikančiose interneto platformose.

Astra Genovaitė Astrauskaitė | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pagarsėjusi maršistė ir LGBTQ+ teisių priešininkė mėgina piršti mintį, kad jos laikymas ekspertinėje psichiatrinėje įstaigoje – tai prieš ją taikoma represija dėl visuomeninės veiklos. Tiesa, šiais metais Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad moteris galimai ėmėsi pavojingos veiklos prieš visuomenę – riaušių, įvykusių praėjusių metų rugpjūčio 11-ąją prie Seimo, byloje jai pareikšti įtarimai. „Riaušių organizavimas ir provokavimas“, – paklaustas, kuo kaltinama A. Genovaitė-Astrauskaitė, naujienų agentūrai BNS vasarį nurodė prokuroras Romualdas Betingis.

Anot A. Genovaitės-Astrauskaitės, įstaigos įtariamųjų skyriuje šiuo metu kartu su ja stebimi šeši vyrai ir dvi moterys.

„Įtariamieji, kartu ir aš, turime privilegijų, nes esame patalpinti buvusio kalėjimo administracinio pastato antrame aukšte, kur langai be grotų (o pirmame aukšte – administracijos kabinetai). Langai antrame aukšte užkalti, bet patalpose yra kondicionieriai“, – rašo A. G. Astrauskait viename iš anti-LGBTQ+ Šeimų maršo judėjimo naujienas skleidžiančių tinklaraščių.

Praėjusiais metais riaušėmis virtusiame proteste, organizuotame A. Genovaitės-Astrauskaitės,  nukentėjo keliolika pareigūnų, kai kurie sužalotieji atsidūrė gydymo įstaigose.

Minėtose riaušėse skambėjo raginimai nuversti Lietuvos valdžią, skatinimai susidoroti su LGBTQ+ bendruomene, buvo pasisakoma prieš, riaušininkų manymu, priverstinę vakcinaciją.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą (BK), riaušių kurstymas ar provokavimas laikomas apysunkiu nusikaltimu.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad, tas, kas organizavo ar išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, taip pat tas, kas riaušių metu smurtavo, niokojo turtą ar kitaip šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Asmuo laikomas nekaltu tol, kol jo kaltės neįrodė teismas.

A. Genovaitė-Astrauskaitė yra vadinama etatine protesto akcijų organizatore, tačiau ji mėgsta pasireikšti ne tik savo, bet ir kitų asmenų grupių, prieš kurias yra nusiteikusi, susibūrimuose. Praėjusiais metais vykusiame „Kauno Pride“ eitynėse buvusi pedagogė vaikščiojo laikydama kryžių rankose ir mojavo juo LGBTQ+ bendruomenės atstovams. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni