Žvaigždėto dangaus pakerėtas, Silvestras Beltė pristatė naują dainą ir klipą: kuriant teko įveikti vieną fobiją

Atlikėjas Silvestras Beltė, įkvėptas žvaigždžių, parašė dainą, kurią neseniai pristatė klausytojams. Kūrinys „Ar Dar Matai“, pasakojo jis, gimė prisiminus prieš kelis metus patirtą akimirką žvelgiant aukštyn į naktinį dangų, nusėtą mirgančių šviesulių.

S. Beltė | Tautvydo Juknevičiaus nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kaip rašoma pranešime, lėtas dainos ritmas ir svajinga vokalo linija veda į euforišką priedainį, kuris skamba choro balsais ir tarsi pakylėja dainą į dangų.

S. Beltė sutiko jarmo.net skaitytojams plačiau papasakoti apie tai, kaip gimė naujoji daina.

„Daina, kartais atrodo, pati pasirenka mane. Taip nutiko ir šįkart. Vieną dieną ėmiau kurti ir iškart iš manęs tartum ėmė tekėti mintys. Ir melodija, ir žodžiai gimė labai greitai, galbūt per pusvalandį. Užfiksavau momentą, įvykusį prieš 3 metus prie vieno iš ežerų.

 

Manau, vasarą ne vienas patiriame tą akimirką, kai naktį žvelgiame į dangų, nuklotą žvaigždėmis. Tas momentas man sukėlė nostalgiją. Tad taip ir gimė žodžiai „ar dar matai žvaigždes, ar dar matai sapnus“ kaip žinutė kažkokiam žmogui, kuris buvo tavo gyvenime, ir jo klausi, ar tu dar apie mus pagalvoji“, – kalbėjo jis.

S. Beltė | Tautvydo Juknevičiaus nuotr.

Atlikėjas pasakojo, kad rašydamas dainas ypatingą dėmesį skiria emocijoms. „Vienas iš nedaugelio mano gyvenime dalykų, per kuriuos išreiškiu emocijas, yra muzika. Tiek klausant, tiek kuriant“, – teigė S. Beltė.

Jo gerbėjai gali ne tik klausytis naujosios dainos, bet ir išvysti jos klipą, kuriame matyti, kaip Silvestras svajingai šoka tamsėjančio dangaus fone, o dalyje kadrų įbrenda į vandenį. 

S. Beltė | Tautvydo Juknevičiaus nuotr.

„Kadangi filmavome dar vasarą, pasisekė, kad vanduo buvo šiltas, nors naktis vėsoka. Turiu vandens fobiją, kai nežinai ir nematai, kas jame yra, todėl jaučiau šiek tiek baimę, bet kadangi buvome numatę gražių kadrų, teko perlipti per save“, –  sakė jis.

Kalbėdamas apie savo klausytojų auditoriją, vaikinas teigė norintis pasiekti kuo daugiau žmonių ir sužadinti jų emocijas. „Kartą jau yra pavykę apeiti tai, kad neva mano auditorija turėtų būti labai konkreti dėl to, nes esu homoseksualus. Tikiuosi, kad pavyks ir šįkart pasiekti platesnę auditoriją, nes žmonės jaučia bendrus jausmus. Mano muzika nėra orientuota tik į tam tikro amžiaus, lyties ar kitų bruožų žmones. Ji skirta visiems, nes mes siekiame panašių dalykų“, – tikino atlikėjas.

S. Beltė | Tautvydo Juknevičiaus nuotr.

Ateityje jis ketina surengti koncertą.

„Kartu su prodiuserių komanda „OpenPlay“ dirbame apie metus, ruošiame dar daugiau kūrinių ir ateityje parengsime koncertinę programą“, – teigė atlikėjas. 

Tiesa, kada konkrečiai įvyktų koncertas, kol kas dar nėra nuspręsta.

Kaip pažymima žiniasklaidai išplatintame pranešime, atlikėjas kartu su Jessica Shy yra parašęs ir bene romantiškiausią jos albumo „Apkabinti Prisiminimus“ dainą „Drugiai“.


Taip pat skaitykite:
Naujesnė Senesni