Floridoje patvirtinas įstatymas, leidžiantis gydytojams atsisakyti gydyti LGBTQ+ asmenis dėl religinių pažiūrų

Floridos valstijos Atstovų rūmai patvirtino įstatymą, leidžiantį sveikatos priežiūros paslaugų teikėjams atsisakyti LGBTQ+ pacientų priežiūros. Už įstatymą anksčiau balsavo Senatas. Dabar jis keliauja ant gubernatoriaus Rono DeSantiso stalo pasirašyti, praneša queerty.com

Asociatyvi Nachelle Nocom/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pagal įstatymą, medikai negali atsisakyti teikti sveikatos priežiūros paslaugų asmenims dėl jų „rasės, odos spalvos, religijos, lyties ar tautinės kilmės“, tačiau šiame sąraše nekalbama apie seksualinę orientaciją ar lytinę tapatybę.

Demokratai siekė, kad pataisomis būtų įtraukta LGBTQ+ bendruomenės teisinė apsauga, tačiau respublikonų valdomi Atstovų rūmai ir Senatas šio pasiūlymo nepalaimino.

Pagal įstatymą, nuo šiol medikai gali atsisakyti išrašyti vaisingumą mažinančių vaistų receptą nesusituokusioms moterims ar lesbietėms remiantis savo religiniais įsitikinimais. O slaugos namai gali atsisakyti pagyvenusių translyčių žmonių nuolatinio hormoninio gydymo.

Kaip rašo tallahassee.com, apskaičiuota, kad Floridoje gyvena apie 111 tūkst. translyčių žmonių – tai yra maždaug pusė procento visų valstijos gyventojų iš 22 mln.

Pataisas, kaip rašo „Queerty“, inicijavo respublikonų partijos atstovas daktaras Joelis Rudmanas. Jis save vadina „patriotišku gydytoju“, kuris „vadovaujasi trimis dokumentais – Biblija, Konstitucija ir Hipokrato priesaika“.

LGBTQ+ ir moterų teisių aktyvistai nerimauja, kad įstatymas suteiks gydytojams teisinę apsaugą diskriminuoti pacientus, rašo floridapolitics.com.

Gubernatorius Ronas DeSantis dar sausį paskelbė, kad įstatymu siekiama apsaugoti „visų medicinos specialistų religines pažiūras“.

„Jie atstovauja koordinuotai kampanijai, kuria siekiama išstumti translyčius žmones iš viešojo gyvenimo“, – respublikonų vykdomą politiką apibūdino Floridos ACLU politikos analitikas NR Hinesas, skelbia tallahassee.com
Naujesnė Senesni