Vaivorykštės marškinėlius užsivilkti atsisakęs futbolininkas bus finansiškai nubaustas

Prancūzijos futbolo klubas (FC) „Nantes“ skirs piniginę baudą savo žaidėjui egiptiečiui Mostafai Mohamedui už atsisakymą dalyvauti LGBTQ+ žmonių palaikymo akcijoje.

Mostafai Mohamedui | Nuotraukos šaltinis: opinionnigeria.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Prancūzijos komandų, žaidžiančių dviejuose aukščiausiuose šalies divizionuose, buvo paprašyta pasipuošti vaivorykštės spalvos marškinėliais ir parodyti plakatus, kad būtų atkreiptas dėmesys į trečiadienį minimą Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną.
 
FC „Nantes“ puolėjas M. Mohamedas atsisakė vilkėti vaivorykštės marškinėlius sekmadienį Tulūzoje klubui dalyvaujant akcijoje, skirtoje gegužės 17-ajai, Tarptautinei dienai prieš homofobiją.

Kaip praneša portalas ouest-france.fr, nors M. Mohamedui „nebus taikomos sportinės sankcijos“, klubas nusprendė jį nubausti finansiškai. Pirmadienio vakarą FC „Nantes“ administracija išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad sumą, kuria M. Mohamedas bus nubaustas, ketinama paaukoti vienai iš LGBTQ+ organizacijų.

Teigiama, kad sekmadienį prieš rungtynes ​​egiptietis ilgai dvejojo, kol atsisakė apsivilkti marškinėlius. Rungtynėse jis nepasirodė.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, M. Mohamedas liko viešbutyje ir pranešė klubui apie savo sprendimą likus vos trisdešimčiai minučių iki rungtynių pradžios.

Atsisakęs dalyvauti LGBTQ+ paramos akcijoje, M. Mohamedas paaiškino: „Gerbiu visus skirtumus. Gerbiu visus įsitikinimus. Ši pagarba apima ir kitus, bet apima ir pagarbą mano asmeniniams įsitikinimams. Atsižvelgiant į mano šaknis, mano kultūrą, mano įsitikinimų svarbą, aš negalėjau dalyvauti šioje akcijoje“.

Parengta pagal kingfut.com ir xgayru.info informaciją
Naujesnė Senesni