Pavasario sesijoje Civilinės sąjungos įstatymas nebūtinai išvys Seimo salę: registruotos kelių Seimo narių pataisos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad Seimas pavasario sesijoje nebūtinai imsis Civilinės sąjungos įstatymo priėmimo – esą tai lemia nepasvarstytos parlamentarų pateiktos pataisos, kurios jau buvo užregistruotos.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | O. Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusią savaitę portalui „Delfi“ politikė teigė, kad Civivilinės sąjungos įstatymo projektas nebūtinai bus priimtas pavasario sesijoje. „Visų pirma dėl to, kad yra įregistruotos kelių Seimo narių pataisos. Jos, mano žiniomis, dar nėra apsvarstytos“, – „Delfi“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jarmo.net primena, kad gegužės mėnesį Seimas po svarstymo pritarė Civilinės sąjungos įstatymo projektui, kurį inicijavo valdančiosios daugumos partijos. Tam, kad įstatymas būtų priimtas, Seimas turės balsuoti dar kartą. Iš pradžių buvo skelbiama, kad tai turėtų įvykti birželio 22-ąją. 

Jeigu parlamentarai palaimintų projektą, jis atsidurtų ant prezidento Gitano Nausėdos stalo, šis turėtų įstatymą pasirašyti arba jį vetuoti. 

Kaip aiškinamajame rašte dėsto Civilinės sąjungos įstatymo teikėjai, faktiniai partnerių santykiai gyvenimiškai egzistuoja, todėl šie santykiai privalo būti teisiškai sureguliuoti, turi būti saugomas ir tos pačios lyties asmenų šeimos gyvenimas, kuris tos pačios lyties asmenų, gyvenančių sudarius stabilią de facto partnerystę, santykius apima lygiai taip pat kaip skirtingų lyčių asmenų santykius. Valdantieji teigia, kad įstatymo projektu siūloma įtvirtinti registruotos civilinės sąjungos instituto modelį, kuris būtų skirtas tarp santuokos nesudariusių vyro ir moters bei tos pačios lyties asmenų faktiškai susiklosčiusių asmeninių santykių teisiniam sureguliavimui.
Naujesnė Senesni