Kišiniove prasidėjo 22-asis „Moldova Pride“ festivalis

Paaiškėjo daugiau detalių apie 22-ąjį Moldovos LGBTQ+ bendruomenės festivalį „Moldova Pride“, vykstantį birželio 12–18 dienomis.

Asociatyvi Ian Taylor/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Festivalis buvo atidarytas informacijos centre „Genderdok-M“.

Birželio 14 dieną numatyti pašiepiantys apdovanojimai, kurie bus įteikti visuomenės veikėjams, sulaukusiems kritikos dėl homofobiško elgesio ar pažiūrų LGBTQ+ bendruomenės Moldovoje atžvilgiu. Taip pat šią dieną „Queer Cafe“ vyks filmo „Laisvė“ peržiūra ir aptarimas.

Konferencija „Noriu teisės pasakyti TAIP“ numatyta birželio 15 d. Joje ekspertai diskutuos apie teisinio tos pačios lyties asmenų santuokų pripažinimo svarbą.

Birželio 16 dieną vyks LGBTQ+ tėvų paramos grupės susitikimas ir atvira diskusija apie santuokos formų įvairovę.

Antroji festivalio dalis žada būti ne mažiau turininga. Šeštadienį, birželio 17 d., festivalio metu vyks LGBTQ+ tėvų paramos grupės susitikimas su LGBTQ+ tėvais iš kitų šalių. Tai bus unikali galimybė ramioje atmosferoje keistis patirtimi ir aptarti svarbius klausimus.

Tą pačią dieną atsidarys „Pride Park“ – vieša erdvė, kurioje nėra homofobijos, bifobijos ir transfobijos. Tai taps bendravimo, muzikos, kultūros ir informacinių renginių, mugių, seminarų bei diskusijų erdve.

Birželio 18 d., sekmadienį, numatytas festivalio kulminacinis renginys – „Pride March“. Eitynės prasidės Bukarešto ir Izmailo gatvių sankirtoje.

Tos pačios dienos vakare klube „Skal“ vyks saugesnio sekso mokymo vakarėlis. Organizatoriai planuoja sukurti šventišką ir saugią atmosferą sąmoningo seksualinio elgesio aptarimui ir mokymui.

Parengta pagal xgayru.info
Naujesnė Senesni