Policija nepradėjo tyrimo dėl galimo priekabiavimo po Raskevičiaus bučinio Celofanui

„Iš didelio debesies – maža lietaus!“ – taip Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius feisbuke komentuoja policijos sprendimą nepradėti tyrimo dėl jo veiksmų pagal gautą Antano Kandroto (pravarde Celofanas) skundą, kuriuo pastarasis kaltino politiką seksualiniu priekabiavimu.

Liepos 1-ąją vykusiose Vilniaus „Pride“ eitynėse pasirodė ir Antanas Kandrotas | Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Liepos 1-ąją Vilniuje, Gedimino pr., įvyko LGBTQ+ eitynės. Tuo pačiu metu Katedros aikštėje vyko A. Kandroto inicijuota akcija, kurioje pasisakyta prieš Ukrainos vėliavų demonstravimą sostinėje ir kituose miestuose. LGBTQ+ eitynių dalyviams atžygiavus į Katedros aikštę, A. Kandrotas susitiko su T. V. Raskevičiumi. Šis atsistojo šalia žinomo visuomenės veikėjo ir staiga jį pabučiavo.


A. Kandrotas vėliau socialiniuose tinkluose pareiškė, kad taip prie jo buvo priekabiauta. Pasisakydamas apie situaciją „Facebook“, vyriškis aiškino patyręs ir didelę neturtinę žalą.

Pirmadienį naujienų agentūra „Elta“ pranešė, kad pagal Antano Kandroto skundą dėl T. V. Raskevičiaus bučinio Vilniaus „Pride“ renginyje Vilniaus miesto 3-asis policijos komisariatas vykdė aplinkybių patikslinimą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas teigė, kad pareigūnai, įvertinę surinktą informaciją, nutarė ikiteisminio tyrimo dėl seksualinio priekabiavimo nepradėti, nes nėra nusikaltimo sudėties. Toks sprendimas priimtas liepos 14-ąją.
Naujesnė Senesni