Popiežius pasisakė apie translytiškumą: „Viešpats myli mus tokius, kokie esame“

„Viešpats myli mus tokius, kokie esame“, – pareiškė Popiežius Pranciškus, kreipdamasis į jauną translytį asmenį.  

Popiežius Pranciškus | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/franciscus/


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pontifiko komentaras, kurį antradienį paskelbė Vatikano žiniasklaida, buvo transliuojamas specialioje tinklalaidėje. Joje Popiežius klausėsi jaunų žmonių siunčiamų garso žinučių ir į jas reagavo.

Vienas iš jaunuolių, sulaukęs Pranciškaus atsakymo, buvo 20-metis italas Giona, kuris teigė, kad yra „draskomas prieštaros tarp katalikų tikėjimo“ ir translytiškumo. 

Pranciškus atsakė: „Viešpats visada vaikšto su mumis. Net jei esame nusidėjėliai, jis prieina mums padėti. Viešpats myli mus tokius, kokie esame, tai yra beprotiška Dievo meilė“.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, anksčiau Pranciškus yra viešai pasakęs „kas aš toks, kad būčiau teisėjas“ atsakydamas į klausimą, susijusį su homoseksualumu. 

Pontifikas taip pat kritikuoja dalyje pasaulio šalių priimtus įstatymus, pagal kuriuos LGBTQ+ bendruomenės nariams gresia bausmės dėl jų seksualinės orientacijos. 

Tiesa, 86-erių pontifikas taip pat yra akcentavęs, kad pagal bažnyčios mokymą santuoka – tik visą gyvenimą trunkanti vyro ir moters sąjunga. 

Nepaisant to, Pranciškus yra išreiškęs paramą civilinei sąjungai, suteikiančiai tos pačios lyties poroms teises biurokratiniais aspektais, pavyzdžiui, pensijų ar sveikatos priežiūros klausimais.

Paremti jarmo.net veiklą galite contribee.com/jarmo
Naujesnė Senesni