Dėl bučinio tarp dviejų atlikėjų Malaizijoje nutraukus festivalį, organizatoriai iš grupės reikalauja 2,7 milijono dolerių žalos atlyginimo

Britų grupės „1975“ atlikėjui Matty Healy milžiniškos minios akivaizdoje pabučiavus bosistą Ross'ą MacDonaldą, Kvala Lumpūre buvo nutrauktas muzikos festivalis.

Matty Healy kritikavo Malaizijoje priimtus įstatymus, nukreiptus prieš LGBTQ+ bendruomenę | Jarmo.net koliažas (stop kadras ir Kristos Mangulsone/Unsplash.com nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Santykiai tarp homoseksualių asmenų Malaizijoje yra kriminalizuoti ir baudžiami iki 20 metų kalėjimo, rašo thepinknews.com. Šalyje gyvenantys LGBTQ+ žmonės nuolat patiria diskriminaciją ir nėra apsaugoti nuo neapykantos nusikaltimų.

Liepos mėnesį vykusiame pasirodyme Kvala Lumpūre atlikėjas M. Healy kritikavo Malaizijoje priimtus įstatymus, nukreiptus prieš LGBTQ+ asmenis, ir protestuodamas dėl homofobiškos valstybės politikos pabučiavo kitą grupės narį.


Malaizijos institucijos dėl to atšaukė festivalį motyvuodamos tuo, kad esą jame nesilaikoma įstatymų.

Dėl M. Healy bučinio festivalio „Good Vibes“ organizatoriai iš britų grupės reikalauja 2,7 mln. JAV dolerių žalos atlyginimo, pranešė organizatorių advokatas.

„Galiu patvirtinti, kad įmonė Jungtinės Karalystės grupei „1975“ išsiuntė 7 dienų pretenziją, reikalaudama 12,3 mln. RM (2,68 mln. JAV dolerių) žalos atlyginimo „Future Sound Asia“ (FSA) vardu“, – teigė advokatas David Dinesh Mathew .

Teisininkas tikino, kad grupei pretenzija pateikta „iš esmės dėl sutarties pažeidimo“, kadangi M. Healy atstovas esą pasirašė patikinimą, kad atlikėjai savo pasirodymo metu „laikysis visų vietinių gairių ir įstatymų“.
Naujesnė Senesni