P. Gražulis užsimojo mokyklose uždrausti lytinį švietimą: ir vėl dėl visko kaltina LGBTQ+ bendruomenę

Skandalingais pasisakymais apie LGBTQ+ bendruomenę garsėjantis Seimo narys Petras Gražulis užsimojo mokyklose uždrausti lytinį švietimą. Apie tai pirmieji pranešimai žiniasklaidoje pasirodė rugsėjį, o savo pasiūlymą politikas įregistravo pirmadienį.

Petras Gražulis | Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Spalio 30-ąją P. Gražulis įregistravo Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pataisą. Pagal ją, mokyklose ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose būtų uždraustas „nepilnamečių seksualinis švietimas“, taip pat jose būtų uždrausta lankytis organizacijoms, kurios, anot P. Gražulio, „skatina vaikų seksualizaciją“.

Prieš LGBTQ+ bendruomenę nusiteikęs politikas aiškinamajame rašte dėsto, kad pagal Konstituciją, vaikų doroviniu auklėjimu pagal savo įsitikinimus rūpinasi tėvai.

„Tuo tarpu LGBT bendruomenės šią tėvų teisę grubiai pažeidinėja, nes aktyviai siekia seksualizuoti vaikus tam tikslui bandydami pasitelkti net ir mokyklines lytinio švietimo programas. <...> Tegul šiais klausimais nepilnamečius šveičia jų tėvai, kaip ir yra numatyta LR Konstitucijoje!“ – dėsto P. Gražulis.

Parlamentaras taip pat siūlo Administracinių nusižengimų kodekse numatyti baudą nuo 500 eurų iki 3 tūkst. eurų už siūlomos nuostatos pažeidimą.

Tačiau ar toks pasiūlymas sulauks Seimo pritarimo, kol kas neaišku.

Palaikyti jarmo.net iniciatyvą galite čia: contribee.com/jarmo
Naujesnė Senesni