LGBTQ+ teisių aktyvistai sveikina popiežiaus Pranciškaus „ankstyvą Kalėdų dovaną“ tos pačios lyties poroms

LGBTQ+ teisių organizacijos sveikina popiežiaus Pranciškau pareiškimą, kad Romos katalikų kunigai gali palaiminti tos pačios lyties poras, ir vadina tai „ankstyva Kalėdų dovaną“ LGBTQ+ bendruomenei.

Asociatyvi Nick Karvounis/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šis Vatikano nutarimas yra naujausias popiežiaus Pranciškaus, kuriam sekmadienį (gruodžio 17 d.), sukako 87 metai, žingsnis, kuriuo siekiama, kad nuo jo išrinkimo į religiją įsitrauktų daugiau LGBTQ+ asmenų.

Popiežiaus Pranciškaus patvirtintame nutarime dėstoma, kad bažnyčios pareigūnai gali palaiminti tos pačios lyties poras, nors tokie palaiminimai, bažnyčios nuomone, neįteisina šių santykių.

Reaguodamos į Vatikano žingsnį suteikti leidimą kunigams palaiminti tos pačios lyties poras, LGBTQ+ teisių organizacijos džiūgauja.

„Šalindamas kliūtis kunigams palaiminti LGBTQ+ poras, Popiežius tiksliai pripažįsta, kad LGBTQ+ žmonės ir mūsų santykiai verti tokio paties patvirtinimo ir paramos Bažnyčioje, o tai stiprina poras jų tikėjime ir bendruomenėje“, – teigė ne pelno siekiančios LGBTQ+ organizacijos GLAAD prezidentė ir generalinė direktorė Sarah Kate Ellis.

„Tai yra naujausias istorinis popiežiaus Pranciškaus veiksmas ir ženklas, rodantis, kad LGBTQ+ žmonės neturėtų būti vaizduojami kaip skaldanti problema, o mes verti meilės, pagarbos ir užuojautos“, – pridūrė ji.

LGBTQ+ katalikų organizacijos „New Ways Minister“ atstovai taip pat pagyrė popiežių Pranciškų už jo „reikšmingą“ pareiškimą.

„Popiežius Pranciškus žengia toliau teigdamas, kad žmonėms neturėtų būti atliekama „išsami moralinė analizė“, kad jie gautų Dievo meilės ir gailestingumo ženklą.

Toks pareiškimas yra dar vienas žingsnis, kurį popiežius Pranciškus žengė siekdamas panaikinti griežtą sielovados priežiūrą, kuri buvo pernelyg įprasta jo pirmtakams Jonui Pauliui II ir Benediktui XVI. LGBTQ+ katalikai visame pasaulyje sveikina šią ankstyvą Kalėdų dovaną, kuri priartina juos prie visaverčių ir lygiaverčių Bažnyčios narių, kuriuos jie taip myli“, – tikino „New Ways Minister“ direktorius. Francis DeBernardo.

Parengta pagal thepinknews.com
Naujesnė Senesni