Po skandalo Europos dailiojo čiuožimo čempionate Kaune – policijos verdiktas: surašyti protokolai

Metų pradžioje Kaune vykęs Europos dailiojo čiuožimo čempionatas pasibaigė skandalu. Policija trečiadienį paskelbė verdiktą – kaltos abi konflikto pusės.

Asociatyvi Logan Weaver/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Tyrimo metu apklausti tiek konflikto dalyviai, tiek liudytojai, peržiūrėti vaizdo įrašai“, – rašoma Kauno apskrities policijos pranešime, kuriame nurodoma, kad atlikus administracinį tyrimą dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo surašyti du protokolai: tiek sporto komentatoriui Ervinui Kvitkauskui (gim. 1987 m.), tiek „Žalgirio“ arenoje besidarbavusiai Kajai Elenai Brilei (gim. 1991 m.), kuri apkaltino minėtą komentatorių nederamu elgesiu. 


Skelbiama, kad E. Kvitkauskas su pažeidimu nesutiko. Jam administracinio nusižengimo protokolas buvo surašytas vasario 12 d. 

K. E. Brilė savo pozicijos dėl jai surašyto protokolo kol kas neišreiškė. 

Policijos nutarimai gali būti skundžiami teismui.

Jarmo.net primena, kad konfliktas tarp E. Kvitkausko ir K. E. Brilės įsiplieskė sausio 13-ąją vykstant Europos čiuožimo čempionatui Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Feminizmas“ K. E. Brilė teigė, kad paraginus netrukdyti muzikos leidėjui vykdyti savo darbo, būdamas galimai neblaivus sporto komentatorius E. Kvitkauskas pradėjo ją įžeidinėti, keikėsi necenzūriniais žodžiais. Apie tai, kad susidarė įspūdis, jog sporto komentatorius buvo girtas, portalui lrt.lt liudijo ir viena iš K. E. Brilės kolegių.

Tuo metu E. Kvitkauskas neigė buvęs girtas. Jis tikino, kad mergina griebė jo telefoną ir grasino mesti ant ledo.

Dėl įvykio į areną atvyko policijos pareigūnai, jie patikrino tik K. E. Brilės blaivumą, nustatyta, kad ji alkoholio nevartojo. E. Kvitkausko blaivumas tikrintas nebuvo.

K. E. Brilė taip pat tvirtino, kad jos atžvilgiu itin nepagarbiai elgėsi ir Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis, esą užstojęs E. Kvitkauską ir liepęs jai nedelsiant atiduoti akreditaciją. 

Vėliau vykusios spaudos konferencijos metu V. Jasutis tvirtino, kad vaizdo įrašai parodė, jog K. E. Brilė netinkamo elgesio nepatyrė, pasak jo, mergina įėjo į griežtai saugomą teisėjų zoną, kurioje neturėjo teisės būti.

Policija primena, kad už necenzūrinius žodžius ar gestus viešosiose vietose, įžeidžiamą kibimą prie žmonių, kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, įstatyme numatyta bauda nuo 30 iki 140 eurų.
Naujesnė Senesni