Rusijoje LGBTQ+ bendruomenė įtraukta į ekstremistų ir teroristų sąrašą

Rusijos institucijos oficialiai įtraukė „LGBT judėjimą“ į „ekstremistinių ir teroristinių organizacijų sąrašą“, penktadienį pranešė Kremliaus valdoma žiniasklaida.

Asociatyvi Anastasiya Badun/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbia „Reuters“, toks žingsnis žengtas po to, kai Rusijos Aukščiausiasis Teismas praėjusių metų lapkritį priėmė sprendimą, pagal kurį LGBTQ+ aktyvistai priskiriami ekstremistams. LGBTQ+ bendruomenės atstovai tikina besibaiminantys, kad patirs baudžiamąjį persekiojimą.

Tariamų ir esamų teroristų sąrašą tvarko valstybinė agentūra „Rosfinmonitoring“, turinti įgaliojimus įšaldyti daugiau nei 14 tūkst. ekstremistais ir teroristais vadinamų žmonių ir organizacijų banko sąskaitas. Į šį sąrašą pateko ne tik teroristinė grupuotė „Al Qaeda“, bet ir JAV technologijų milžinė „Meta“ bei velionio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygiai.

Naujai papildytame sąraše kalbama apie „tarptautinį LGBT socialinį judėjimą ir jo struktūrinius padalinius“, pranešė valstybinė naujienų agentūra RIA.

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas savo valdymo metu nuolat akcentuoja „tradicines šeimos vertybes“ ir vykdo tokią politiką, kuri prieštarauja Vakarų šalių požiūriui: Rusija per dešimtmetį sugriežtino įstatymus, nukreiptus prieš asmenų grupę, išskiriamą seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės pagrindu.
Naujesnė Senesni