Sakartvelo parlamentas ruošiasi apriboti LGBTQ+ žmonių teises

Sakartvelo parlamento dauguma artimiausiu metu ketina imtis Konstitucijos pataisų, kuriomis būtų ribojamos LGBTQ+ bendruomenės teisės, praneša LGBTQ+ portalas gays-ua.com. 

Asociatyvi Christian Gutierrez Martinez/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbiama, apie siūlomas Konstitucijos pataisas pranešė nuo 2012 metų valdančios partijos „Gruzinų svajonė“ atsakingasis sekretorius parlamentaras Mamuka Mdinaradze. 

Anot jo, pataisos reikalingos „siekiant garantuoti šeimos vertybių ir nepilnamečių apsaugą“. 

Ateityje šios pataisos gali būti patikslintos pagal konstitucines normas, pažymėjo M. Mdinaradzė. 

Tarp Konstitucijos pataisų numatoma nuostata, kuri faktiškai draustų LGBTQ+ bendruomenės mitingus, sambūrius, demonstracijas, eitynes. 

LGBTQ+ bendruomenės Sakartvele atstovai ne kartą mėgindavo šalyje surengti LGBTQ+ eitynes, tačiau ši akcija kaskart būdavo sutrikdoma religinių fanatikų ir joms atstovaujančių organizacijų atstovų, kurie ne tik priešindavosi LGBTQ+ bendruomenės renginiams, bet ir jų dalyviams grasindavo smurtu. 

Sakartvelo parlamentarų siūlomame Konstitucijos pakeitimų pakete taip pat numatyta, kad santuoka oficialiai būtų apibrėžta kaip vyro ir moters sąjunga. Tuo pačiu metu įsivaikinti ar prižiūrėti nepilnamečius būtų leidžiama tik susituokusiems heteroseksualiems asmenims.

Jeigu Konstitucijos pataisoms pritartų parlamentarai, Sakartvele būtų uždrausta bet kokia medicininė intervencija vykdant translyčių asmenų tranziciją, o oficialiuose dokumentuose lytis būtų nurodoma pagal „genetinį profilį“, o ne asmens apsisprendimą. 

LGBTQ+ teises ginančios nevyriausybinės organizacijos teigia ketinančios pataisas užginčyti Sakartvelo Konstituciniame Teisme, motyvuodamos jų neatitikimu pagrindinio šalies įstatymo nuostatoms, kurios numato visų piliečių lygybę nepaisant jų tapatybės

Daugelis Sakartvelo žmogaus teisių ekspertų įsitikinę, kad valdančiųjų iniciatyva yra ne kas kita kaip priešrinkiminis žingsnis prieš spalį vyksiančius parlamento rinkimus, rašo radiosvoboda.org.
Naujesnė Senesni