JAV ambasadoms uždrausta iškelti LGBTQ+ vėliavas

Į JAV Vyriausybės finansavimo paketą įtraukta nuostata, draudžianti šalies ambasadoms užsienyje ant pastatų iškelti vaivorykštės spalvų vėliavas, praneša LGBTQ+ portalas thepinknews.com

Asociatyvi Jason Leung/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kovo 23 d. rytą JAV Prezidentas Joe Bidenas pasirašė įstatymą, siekdamas išvengti Vyriausybės uždarymo. Buvo patvirtintas į 1,2 trilijono dolerių paketas, kuriuo Vyriausybei pratęstas finansavimas iki rugsėjo mėnesio. Į šį įstatymą buvo įtraukta keletas respublikonų reikalaujamų nuostatų.

Įstatyme numatyta, kad finansavimas gali būti skiriamas tik tuo atveju, jeigu virš ambasadų pastatų nėra vėliavų. Išimtys numatytos tik JAV vėliavai ir kitoms su Vyriausybės veikla susijusioms vėliavoms. Šis draudimas taip pat netaikomas toms vėliavoms, kuriomis pagerbiami karo belaisviai, dingę kariai, įkaitai, neteisėtai kalinami JAV piliečiai.

Atstovų Rūmų pirmininkas, respublikonas Mike'as Johnsonas, kuris yra konservatyvus krikščionis, draudimą ant ambasadų iškelti LGBTQ+ palaikymo vėliavas pavadino respublikonų pergale

Tuo metu Baltieji rūmai išplatino pranešimą, kuriame pabrėžė, jog Prezidentas Joe Biden‘as mano, kad „nedera piktnaudžiauti procesu, kuris būtinas norint išlaikyti Vyriausybę atvirą“ visiems piliečiams. Anot jo, JAV lieka ir toliau įsipareigojusios kovoti už LGBTQ+ bendruomenės teises tiek šalies viduje, tiek užsienyje.
Naujesnė Senesni