Melburne prieš translyčius nukreiptos demonstracijos dalyviai susirėmė su policija

Šeštadienio popietę Melburne (Australija) demonstrantai, nusiteikę prieš translyčių asmenų teises, susirėmė su policija, budėjusia organizacijos „Women Will Speak“ akcijoje.

Melburne vykusiame proteste prasidėjo neramumai | Thepinknews.com koliažas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Minėta organizacija, skelbiama „Youtube“ kanalo aprašyme, 2019 m. įkurta tam, kad jos dalyviai galėtų pasisakyti prieš įstatymus, kuriais translyčiai asmenys gali save identifikuoti pagal lytinę tapatybę dokumentuose.

Kaip praneša LGBTQ+ aktualijų portalas thepinknews.com, šioje demonstracijoje pasirodė ir translyčių teisių aktyvistai, todėl abi priešingos grupės ėmė konfliktuoti. 

Socialiniame tinkle „X“ (ankstesnis pavadinimas – „Twitter“) paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota, kad vienas iš demonstrantų ginčijasi  su dvejais translyčių teisių aktyvistais, kai netikėtai vieną jų sugriebia už gerklės.

 
Vykstant įnirtingoms grumtynėms, smurtautojas kaip ginklą pasitelkė ir fotoaparato laikiklį, kurį iš jo buvo mėginama atimti. 

Kai kurie socialinių tinklų vartotojai rašė, kad „Women Will Speak“ akcija sutraukė neonacistinių pažiūrų veikėjus. 

Žiniasklaida praneša, kad prie Melburno valstijos parlamento atvyko gausios policijos pajėgos, pareigūnams per neramumus teko panaudoti ašarines dujas, mažiausiai 2 žmonės – sulaikyti. 

Policijos atstovai komentavo, kad pareigūnai „netoleruos gėdingo ir neteisėto elgesio“ bei spręs klausimą dėl įtarimų pareiškimo sulaikytiesiems. Šiuo metu medžiaga tyrimui dar renkama, tikino policija.
Naujesnė Senesni