Beveik trečdalis Z kartos suaugusiųjų laiko save LGBTQ bendruomenės dalimi – apklausa

Daugiau nei 28 proc. Z kartos suaugusiųjų Jungtinėse Amerikos Valstijose laiko save lesbietėmis, gėjais, biseksualais, translyčiais arba „queer“, rodo naujausia apklausa, skelbia nbcnews.com

Asociatyvi Angela Compagnone/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šią savaitę Viešosios religijos tyrimų instituto (PRRI) paskelbtoje ataskaitoje pažymima, kad 28 proc. Z kartos suaugusiųjų, kuriuos tyrėjai nurodo kaip 18–25 metų amžiaus asmenis, priklauso LGBTQ bendruomenei.

„Kalbant apie LGBTQ tapatybę, labai aišku, kad Z kartos suaugusieji indentifikuoja save kitaip nei vyresni amerikiečiai“, – sakė PRRI vadovė Melissa Deckman.

Ataskaitoje pažymima, kad 72 proc. Z kartos suaugusiųjų savo laiko heteroseksualiais, 15 proc. – biseksualiais, 5 proc. – gėjais ar lesbietėmis ir 8 proc. – „kažkuo kitu“.

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad Z kartos suaugusieji labiau etniškai ir rasiškai atviresni nei vyresnės kartos apklaustieji ir yra mažiau linkę vadovautis nusistovėjusiomis religijos normomis.

Nauja PRRI apklausa, kurioje dalyvavo daugiau nei 6,6 tūkst. dalyvių, buvo atlikta 2023 m. rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais.
Naujesnė Senesni