Lenkijos AT padėjo tašką byloje dėl įžeistų tikinčiųjų jausmų: religiniame kūrinyje su vaivorykštės spalvomis pažeidimo nenustatė

Lenkijos Aukščiausiasis Teismas nutraukė bylą dėl „tikinčiųjų religinių jausmų įžeidimo“. Kaltinimai buvo grindžiami tuo, jog viešojoje erdvėje pasirodė nuotraukų koliažas su vaivorykštės simboliu Dievo Motinos ir kūdikėlio Jėzaus paveiksle ir tai esą įžeidė tikinčiųjų jausmus.

Byla prieš tris Lenkijos LGBTQ+ aktyvistus, pristačiusius šį kūrinį, tęsėsi nuo 2019 m.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Apie teismo sprendimą socialiniuose tinkluose praneša Ukrainos LGBTQ+ žmogaus teisių centras „Mūsų pasaulis“, skelbia portalas gays-ua.com

Lenkijos Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką byloje dėl „tikinčiųjų religinių jausmų įžeidimo“ po to, kai viešojoje erdvėje buvo paskelbtas nuotraukų koliažas su vaivorykštės simboliu Dievo Motinos ir kūdikėlio Jėzaus paveiksle.

Aukščiausiasis Teismas palaikė anksčiau priimtą apeliacinės instancijos teismo sprendimą ir konstatavo, kad dėl vaivorykštės simbolio religiniame kūrinyje nėra įžvelgtinas joks pažeidimas.

Aukščiausiasis Teismas pažymėjo, kad piliečiai gali turėti skirtingus religinius ir ideologinius įsitikinimus, o religiniai simboliai nėra jokios konkrečios Bažnyčios nuosavybė ir gali būti vaizduojami pagal atskirus įsitikinimus.

Byla prieš tris Lenkijos LGBTQ+ aktyvistus, pristačiusius kūrinį, tęsėsi nuo 2019 m.

Naujesnė Senesni