„Kartais mušant galva siena, siena ima ir subyra“. Pasiekė savo – po paviešinto incidento tos pačios lyties poros irgi galės gauti banko lizingą

Bankas SEB Lietuvoje keičia politiką dėl lizingo sudarymo galimybių tos pačios lyties poroms, penktadienį pranešė Lietuvos žmogaus teisių centro (LŽTC) direktorė, LGBTQ+ aktyvistė Jūratė Juškaitė. Nuo šiol iš banko gauti lizingo paslaugą galės visos šeimos, o ne tik susituokusios poros.

Jūratė Juškaitė ir Birutė Sabatauskaitė | Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Kartais mušant galva siena, siena ima ir subyra“, – feisbuko įraše skelbė J. Juškaitė.

Moteris prieš kurį laiką pasidalijo istorija, kad norėdama sudaryti lizingo paskolą automobiliui įsigyti, negalėjo kaip bendraskolės įtraukti savo ilgalaikės partnerės Birutės Sabatauskaitės. J. Juškaitė socialiniuose tinkluose tąkart informavo, kad bankas pažadėjo pakeisti politiką.

„Buvau pasižadėjusi, kad informuosiu apie tą dieną, kai SEB Lietuvoje įvykdys savo pažadą ir suteiks galimybę gauti lizingo paslaugą visoms šeimoms.

Tai užtruko 5 dienas“, – penktadienį pranešė LČTC direktorė.

J. Juškaitės teigimu, su ja susisiekęs SEB atstovas pranešė jai apie svarbų sprendimą - SEB Lietuvoje keičia politiką, pagal kurią nuo šiol visi bendrą šeimos ūkį vedantys žmonės turės galimybę gauti lizingą kartu. Tai reiškia, kad ne tik tos pačios lyties šeimos, bet ir skirtingų lyčių nesusituokusioms šeimoms ar kitiems žmonėms, vedantiems bendrą ūkį, bus suteikta galimybė pasinaudoti šia paslauga.

„Mano sutartis perrašyta, tad su Birute pirmą kartą tapome bendraskolėmis

Tokia politika, be abejonės, galios ne tik tos pačios lyties šeimoms, bet ir skirtingų lyčių nesusituokusioms šeimoms ar kitiems žmonėms, kurie su artimaisiais veda bendrą šeimos ūkį.

Jei naudositės lizingo paslauga SEB Lietuvoje, parašykite, kaip sekėsi – ar bankas vykdo savo pažadus“, – ragino J. Juškaitė.

LGBTQ+ teisių aktyvistė prieš kurį laiką buvo informavusi, kad dėl SEB banke susiklosčiusios situacijos buvo pateiktas skundas Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai.

„Nesmagu, kad apskritai reikėjo spręsti šį klausimą viešinant ir rašant skundą, bet esu iš tų žmonių, kad kurie vertina, kai problemos pripažįstamos ir sprendžiamos“, – penktadienį rašė J. Juškaitė.

Naujesnė Senesni