Petras Gražulis stojo prieš teismą dėl LGBTQ+ niekinimo: ginasi tik citavęs Šventąjį Raštą

Antradienį Vilniaus apygardos teisme pasirodė buvęs parlamentaras Petras Gražulis, kaltinamas tuo, kad skatino neapykantą prieš LGBTQ+ bendruomenės atstovus. Homofobiškų pažiūrų neslepiantis politikas aiškino esą yra teisiamas, nes tik citavo Šventąjį Raštą.

Petras Gražulis | Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Teismas jam leido mažiausiai savaitę ieškotis gynėjo – advokato. Kaip posėdyje kalbėjo pats politikas, niekas nenori laidoti savo karjeros jį gindami.

Kaip rašo alfa.lt, dar prieš prasidedant posėdžiui teismo salėje P. Gražulius diskutavo su nukentėjusiųjų advokatais, dėstė, kad už Šventojo Rašto citavimą negali būti teisiamas.

„Tikrai neišsigandau ir savo pozicijos nekeičiu. Tai yra absurdas. Pirma byla dėl Šventojo rašto citavimo“, – alfa.lt cituoja pasipiktinusį P. Gražulį.

Prasidėjus posėdžiui kaltinamasis teisėjo Audriaus Cinino buvo paklaustas, ar susipažino su jam atsiųstu kaltinamuoju aktu.

P. Gražulis teigė to nepadaręs, nors dokumentą gavęs.

„Gavau, bet neskaičiau. Man neįdomu. Neskaičiau nuoširdžiai. Kaip tarybinėje Lietuvoje buvo politiniai nusikaltėliai kaltinami ir jiems paskirdavo advokatus, šie viską nuspręsdavo, o teismas tik patvirtindavo. Taip, jau galiu spręsti, vyksta pas mus ir dabar“, – savas tiesas mėgino įrodinėti kaltinamasis.

Teisėja Daiva Kazlauskienė paragino jį ne politikuoti, o tiesiog išsakyti savo poziciją.

Nukentėjusieji posėdyje paragino buvusį parlamentarą spręsti konfliktą ir nustoti vilkinti laiką. Į posėdį buvo atvykęs vienas nukentėjusiųjų Mantas Meškerys, kuris sakė: „Aš – dirbantis žmogus. Man kaskart reikia išsiprašyti iš darbo. <…> Aš tikiuosi apginti savo, kaip piliečio, teises, norėčiau, kad vilkinimas nesitęstų, iš Seimo nario gauni viešą pažeminimą, man buvo skaudu. Tu ateidamas į parlamentą nesitiki, kad tave žemins Seimo narys“.

Teismo posėdis baigėsi leidus politikui mažiausiai per savaitę susirasti advokatą. Po posėdžio – dar vienas P. Gražulio akibrokštas: jis metė lapus nukentėjusiesiems sakydamas, kad šie tegul susipažįsta su tuo, ką apie juos sako Šventasis Raštas.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinti 5 asmenys.

Kaip skelbia BNS, Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje P. Gražulis kaltinamas tuo, kad 2022 metų gegužės 26 dieną po Seimo plenarinio posėdžio, kuriame svarstytas Civilinės sąjungos įstatymo projektas, viešai išsakė teiginius, kurie vertintini kaip žmonių grupės niekinimas dėl jų seksualinės orientacijos.

Kaip skelbiama, tuo metu po pateikimo Seimui pritarus Civilinės sąjungos įstatymo projektui, kuriuo siekiama įteisinti ir tos pačios lyties porų santykius, P. Gražulis išėjo iš posėdžių salės bei sutiko kelis LGBTQ+ bendruomenės atstovus. Buvęs Seimo narys juos iškoneveikė: pavadino išsigimėliais, venerinių ligų platintojais.

Prokurorams perdavus bylą teismui, sausio 15 d. buvo suplanuotas teismo posėdis, tačiau politikas atsisakė jame dalyvauti, nors buvo atvykęs į teismo pastatą, kuriame atsakė į žiniasklaidos atstovų klausimus ir tik tuomet išėjo. Už neatvykimą į teismo posėdį tąkart jam buvo skirta 250 eurų bauda.
Naujesnė Senesni