Seimo Pirmininkė: „Moterys vis dar lieka nuošalyje, kai priimami svarbūs sprendimai. Taip pat ir moksle“

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad šiandien, vasario 11-ąją, kai minima Tarptautinė moterų ir mergaičių moksle diena, daug diskutuojama apie lygias moterų ir vyrų galimybes moksle. Tačiau į tai Seimo Pirmininkė siūlo žvelgti plačiau, rašoma pranešime spaudai.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | Viktorijos Chornos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Šį sausį Paryžiuje UNESCO atkreipė dėmesį į moterų vaidmenį formuojant tarptautinę politiką, ypač – žmogaus teisių, taikos ir tvaraus vystymosi srityse. Štai, tarkim, klimato kaita.

Specialistai sako, kad klimato kaitos iššūkiai, pavyzdžiui, skurdas, intensyviau paliečia merginas ir moteris, taip pat joms tenka didesnis emocinis krūvis, nes iš prigimties yra jautresnės ir rūpestingesnės. Kita vertus, moterys aktyviau įsitraukia į kovą už ekologiją. 

Daugėja mokslininkių, kurios kasdien tyrinėja, atranda ir pateikia novatoriškų minčių, kaip išsaugoti ekosistemas, mažinti grėsmes vandenynams, kurti tvarias bendruomenes, panaudoti atsinaujinančią energiją.

Tačiau būtent moterys vis dar lieka nuošalyje, kai priimami svarbūs sprendimai. Nes jos – mažuma tiek turint omenyje šalių parlamentus, tiek tarptautines organizacijas, nuo kurių sprendimų priklauso žmonijos ir planetos ateitis. Todėl reikia griauti stereotipus ir stiprinti moterų lyderystę visose srityse, įskaitant mokslą“, – įsitikinusi V. Čmilytė-Nielsen.
Naujesnė Senesni