Ar Nausėda ras laiko susitikti su LGBTQ+ šeimomis, kai darbotvarkė tokia „įtempta"?

Prezidentūros atstovai po susitikimo su Seimo nariais, Laisvės frakcijos atstovais Ieva Pakarklyte ir Tomu Vytautu Raskevičiumi sakė, kad G. Nausėda galbūt susitiks su LGBTQ+ šeimomis. Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigas einantis T. V. Raskevičius šią savaitę prezidentūroje vykusio susitikimo su G. Nausėdos patarėjais metu pakvietė prezidentą pasimatyti su LGBTQ+ šeimomis, kurioms būtų aktualus Partnerystės įstatymas, leisiantis ir tos pačios lyties poroms įteisinti savo santykius. „Kai tik leis įtempta darbotvarkė, šis kvietimas bus perduotas prezidentui“, – 15 min.lt cituoja prezidento patarėją Ridą Jasiulionį. Tiesa, tuo, jog G. Nausėdos darbotvarkė tikrai įtempta, galima šiek tiek abejoti.

Gitanas Nausėda skaito metinį pranešimą | Seimo kanceliarijos/Dž. G. Barysaitės nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Prezidentūra žmogaus teisių gynėjų ir LGBTQ+ aktyvistų rūstybę užsitraukė po to, kai birželį prezidento patarėjas Povilas Mačiulis Daukanto aikštėje susitiko su homofobiško maršo dalyviais bei juos pasveikino. 

Tąkart buvo kalbama, kad neva prezidentas G. Nausėda nori girdėti visas žmonių grupes, jų nuomones, todėl susitikimas ir įvyko. Tiesa, prezidentūra į praėjusiais metais įvykusį LGBTQ+ bendruomenės susibūrimą Daukanto aikštėje nesureagavo. Galima tik kelti klausimą, kodėl tąkart G. Nausėda tokio poreikio išklausyti visas žmonių grupes ir jų nuomones nejautė.

Po to, kai viešojoje erdvėje kilo milžiniškas pasipiktinimas tuo, jog G. Nausėda patarėjo lūpomis sveikina homofobišką  mitingą, kuriam leidimo Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė, prezidentūra, regis, suskubo gesinti komunikacinį gaisrą ir pakvietė LGBTQ+ bendruomenės atstovą, vieną iš Partnerystės įstatymo rengėjų Seimo narį T. V. Raskevičių susitikti. 

T. V. Raskevičius po susitikimo pasakojo, kad buvo kalbama apie įstatymo niuansus, ieškoma kompromiso.

Susitikimo metu politikas pakvietė G. Nausėdą susitikti su šeimomis, kurioms Partnerystės įstatymas būtų aktualus, taigi, ir LGBTQ+ bendruomene. 

Iš prezidentūros atskriejęs atsakymas toks - prezidento dienotvarkė įtempta, bet jam kvietimas perduotas bus. 

Prezidentas G. Nausėda ne pirmą kartą sulaukia kritikos ne tik dėl to, jog reiškia simpatijas homofobiškai nusiteikusiems asmenims, bet ir dėl to, jog pritrūksta jo lyderystės, o šalies dienotvarkės tikrai nėra perpildytos. Tačiau galbūt dabar viskas kitaip? Ieškome prezidentūros tinklalapyje tos „įtemptos" darbotvarkės. 

Liepos 3 dieną 13 valandą prezidentas vieši Palangoje minėdamas Palangos grąžinimo Lietuvai 100-metį. Viskas. 

Liepos 4 dienos darbotvarkėje nėra nurodoma, ką veiks prezidentas. Ji tuščia. O štai Liepos 5-ąją G. Nausėda užsiėmęs vakare: 19 val. 30 min. šalies vadovas dalyvauja spaudos konferencijoje, 20 valandą - susitinka su Europos Vadovų Tarybos Pirmininku Charles'u Micheliu. G. Nausėdai toli keliauti nereikės - viskas vyks prezidentūroje. Ką prezidentas veiks prieš tai - nežinia: tokios informacijos darbotvarkėje nėra. Tuo metu darbotvarkė nuo liepos 6-osios iki 31-osios - visiškai tuščia. 

Ar G. Nausėda ras laiko susitikti su LGBTQ+ šeimomis, kai jo darbotvarkė tokia „įtempta"?
Naujesnė Senesni