LGBTQ+ bendruomenė kviečiama į Vilniaus LOFTĄ švęsti meilę

Vilniaus LOFTE liepos 6-ąją bus švenčiama meilė. Vienas iš koncerto organizatorių Mantas Meškerys pasakojo, kad žmonės ilgą laiką praleido karantino suvaržymų apsuptyje, visuomenė pavargo, sklido neapykanta pažeidžiamoms visuomenės grupėms, pavyzdžiui, LGBTQ+ asmenims, tad, atlikėjo įsitikinimu, ši vasara - puikus metas vaduotis iš skausmo. „Muzika turi nerealią galią išlaisvinti ir pagydyti", - dėstė M. Meškerys.

M. Meškerys ir Monika Juškevičiūtė | Tamsa Club ir Ievos Stepsytės (Night'ed) nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Liepos 6-ąją Vilniaus LOFTE, įsikūrusiame Švitrigailos g. 29, vyks kelių grupių pasirodymas. Koncertas yra draugiškas LGBTQ+ bendruomenei.

„Koncertas skirtas meilei. Lietuvoje yra tokia situacija, kad mes visi esame pavargę, tie visi komentarų skaitymai, rašymai mus muša iš vėžių. Muzika tikrai gali padėti pasijausti žmonėms kitaip, pamėginti surasti bendrą tašką", - pasakojo M. Meškerys.

Koncerte taip pat pasirodys ir atlikėja Monika Juškevičiūtė.

„Nuo pat mokyklos laikų turiu labai gerą bičiulį, kuris yra homoseksualus. Jis buvo mano geriausias draugas, mes ilgai gyvenome kartu studijų metais, LGBTQ+ bendruomenė man tokia artima, kad kai prasidėjo neapykantos kampanijos prieš ją, aš nesupratau, kodėl žmonės įžvelgia tokią priešpriešą, skirtumus. 

Ar yra tarp šių pasaulių takoskyra? 

Sudėtinga gyventi aplinkoje, kuri tokia priešiška. Net pati susiduriu su tokiu keistu visuomenės požiūriu į mane, nes man neegzistuoja lyčių standartai, tad mano išvaizda, apranga, požiūris laužo normas. Turiu šeimą, tris vaikus, bet jaučiuosi labai artima LGBTQ+ bendruomenei", - sakė ji.

Mantas Meškerys ir Monika Juškevičiūtė | Jarmo.net koliažas (asmeninio archyvo nuotr.)


Abu atlikėjai muziką atrado skirtingai. Štai M. Meškerys teigė pradėjęs groti nuo 12-13 metų - vaikinas žinojo, kad tai - jo likimas.

„Visi mano šeimoje vyrukai yra muzikantai: nuo dieduko iki brolio. Atrodo, kad tai buvo mano likimas ir tik laiko klausimas, kada aš pradėsiu tai daryti. Kai pradėjau groti, tai tik dėl to, kad būčiau kietas ir turėčiau daug panų (juokias, - jarmo.net), bet galų gale pamilau muziką visai iš kitos pusės, su ja pasikeitė santykis, muzika dabar yra atskiras, nuostabus pasaulis ", - apie muzikos pasaulio atradimą pasakojo M. Meškerys.

Tuo metu M. Juškevičiūtė pasakojo ilgai svarsčiusi, ar pradėti atlikti savo kūrinius kitų žmonių apsuptyje.

„Vis galvojau, ar muzika yra tam, kad praturtinčiau savo vidinį pasaulį. Juk jeigu tai yra pagrindinis uždavinys, nereikalinga išorinė reakcija, muzika gali būti visur, kokia nori forma ir nepriklausomai nuo to, ar tave kažkas stebi. Mėginau įvairius muzikos kampus, o dabar atradau koncertus. Supratau, kad jeigu nesidalini Dievo duota dovana su kitais žmonėmis, tai tarsi spjauni Dievui į veidą. Pagalvojau, kad verta pasidalinti", - dėstė atlikėja.

Daugiau informacijos apie koncertą galite rasti čia

Naujesnė Senesni