Raskevičius susitiko su Nausėdos komanda: „Reikia daugiau dialogo ir pokalbio"

Ketvirtadienį Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius susitiko su prezidento Gitano Nausėdos patarėjais. Politikas po susitikimo žurnalistams sakė, kad didelis dėmesys pokalbio metu buvo skirtas Partnerystės įstatymui, prie kurio Seimas grįš rudens sesijoje. Anot jo, „buvo sutarta, kad visuomenei reikia daugiau dialogo ir pokalbio šia tema".

T. V. Raskevičius, I. Pakarklytė ir G. Nausėda | Jarmo.net koliažas (Seimo kanceliarijos nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Laisvės frakcijos atstovas teigė ieškojęs kompromiso su prezidentūra.

„Labai džiaugiuosi Prezidentūros kvietimu, susodinant visus prie stalo ir tiesiog nuleidžiant tą įtampą visuomenėje“, – kalbėjo T.V.Raskevičius.

Jis akcentavo, kad su G. Nausėdos patarėjais buvo aptartas Partnerystės įstatymas, kuris yra reikalingas tiek tos pačios, tiek skirtingų lyčių poroms. T. V. Raskevičius džiaugėsi, kad nors politikai ilgą laiką vengė šios temos, apie tai dabar jau kalbama kur kas daugiau.

Politikas teigė: „Aš manau, kad šis susitikimas pozityvią žinią neša ne tik LGBT bendruomenei, bet visai Lietuvos visuomenei <...> Manau, kad sąlyčio taškų yra daugiau, nei skirtumų“.

Tuo metu susitikime taip pat dalyvavusi Laisvės frakcijos Seime seniūnė Ieva Pakarklytė aiškino, kad šis susitikimas yra vertinamas kaip pozityvus, ji teigė besitikinti, kad bendradarbiavimas ir toliau „tikrai gėrės" bei pabrėžė, kad vasara yra puikus metas diskusijoms apie Partnerystės įstatymą. 

Naujesnė Senesni