LGBTQ+ teisių aktyvistas atsiribojo nuo Laisvės partijos dėl T. V. Raskevičiaus pasisakymų: „Tai yra absoliučiai apgailėtina"

Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus, kuris yra vienas iš lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projekto rengėjų, pasisakymai kaip reikiant nuvylė LGBTQ+ teisių aktyvistą, režisierių Romą Zabarauską.

R. Zabarauskas nusivylė A. Armonaite ir T. V. Raskevičiumi | Stop kadras ir Seimo kanceliacijos/Dž. G. Barysaitės nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Seimo pavasario sesijoje nepavykus pateikti Partnerystės įstatymo projekto, kyla klausimas, kada vėl tai bus mėginama padaryti. 

T. V. Raskevičius pirmadienį 15min.lt aiškino, kad nebus skubama pateikti Partnerystės įstatymo rudens sesijoje - nežinia net tai, kokį mėnesį projektas bus svarstomas, gal lapkritį, o gal ir gruodį 

Seimo narys pažymėjo, kad „visi turime sutarti" bei tai, kad bus kalbama ir su Bažnyčios hierarchais, ir su opozicija.

Politikas teigė, kad įstatymo projektą sukritikavo ir Gitanas Nausėda, pareiškęs, kad mėginama suvienodinti šeimos ir partnerystės sąvokas. Taigi, T. V. Raskevičius pažymėjo, kad į šią pastabą atsižvelgs.

T. V. Raskevičius, A. Armonaitė| O. Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.


Anot jo, gali būti svarstomas ir toks variantas kad partnerystė būtų įtvirtinta ne metrikacijų skyriuose, o pas notarus.

LGBTQ+ teisių aktyvistas Romas Zabarauskas sako esąs visiškai nusivylęs po T. V. Raskevičiaus pasisakymų. Ne tik politiku, bet ir visa Laisvės partija bei jos lydere Aušrine Armonaite.

R. Zabarauskas | Stop kadras


„Žadėta „per šimtą dienų“, dabar žadama lapkritį ar gruodį tik vėl teikti svarstymui, postringaujama apie diskusijas su opozicija ir Bažnyčia bei apie įvairiausio plauko tolimesnius kompromisus, įskaitant, kad gal net galima būtų registruotis pas notarą, o ne civilinėje metrikacijoje. Tai ką tokia „partnerystė“ išvis pakeis?" - retoriškai klausia R. Zabarauskas savo „Facebook" paskyroje.

Jis teigė tokiai partnerystei, kuri yra siūloma, nepritariantis bei atsiribojantis nuo paramos Laisvės partijai.

Momentinė ekrano kopija


„Man viešas idėjų atstovavimas yra svarbesnis, nei žeminančių trupinių įteisinimas, dar dešimtmečiams toliau įšaldant svarbiausius klausimus, tokius kaip teisė įsivaikinti. Dabar – jokio atstovavimo nėra, atstovaujama įsivaizduotinam „dialogui“ – dialogui jau gal su pačiais dievais.

Tai yra absoliučiai apgailėtina, kaip liberalūs politikai lengva ranka leido neonaciams nusverti viešąją erdvę į savo pusę. Jaučiuosi be galo nusivylęs, jog Laisvės partija taip savanaudiškai išbarstė šviesių žmonių pasitikėjimo kreditą", - teigė R. Zabarauskas.
Naujesnė Senesni