Europos parlamente - aistros: susirūpino dėl Lenkijos atstovo lyčių lygybę ir LGBTQ+ teises palaikančiame komitete

Dešimtys Europos parlamento narių protestuoja prieš atstovo iš Lenkijos paskyrimą į Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto nario pareigas. Šiame komitete sprendžiami lyčių lygybės ir LGBTQ+ teisių klausimai, o neseniai jo nariu tapęs Tymoteusz Adam Zych pasižymi glaudžiais ryšiais su Lenkijos dešiniąją partija PiS, vykdančią homofobišką, prieš žmogaus teises nukreiptą politiką.

Europos parlamentas | Asociatyvi pexels.com nuotr.

Iš viso 34 Europos parlamento nariai išreiškė susirūpinimą dėl Lenkijos atstovo Tymoteusz Adam Zych paskyrimo į lyčių lygybę skatinantį ir LGBTQ+ teises palaikantį komitetą

Viešame laiške europarlamentarai pabrėžė, kad šio politiko paskyrimas vadovauti komitetui prieštarauja jame nustatytiems standartams.

„Neseniai paskirtas ponas Zychas neabejotinai kelia klausimų dėl jo darbo teisėtumo šioje srityje ir jo paskyrimo ketinimų“, - rašoma laiške.

Europarlamentarai pažymi, kad Zychas yra organizacijos „Ordo Iuris“ teisinės kultūros instituto valdybos viceprezidentas. Ši organizacija gerai žinoma dėl ekstremalios anti-LGBTQ+ retorikos Lenkijoje.

Be kita ko, europarlamentai laiške apibūdina „Ordo Iuris" kaip „varomąją jėga" kampanijose, kurios nukreiptos prieš žmogaus teises ir lyčių lygybės skatinimą Lenkijoje. Ši organizacija gali „pasigirti" ir indeliu į „zonų be LGBT" atsiradimą.

Primenama, kad „Ordo Iuris" taip pat paragino uždrausti abortus ir panaikinti Stambulo konvencijos ratifikavimą Lenkijoje. 

„Ar (Europos sąjungos, - jarmo.net) prezidentas ir viceprezidentai mano, kad Zychas sugebės iš tikrųjų atstovauti šeimos, moterų ir lyčių lygybės klausimams, jaunimo, mažumų ir nepasiturinčių asmenų grupėms, neįgaliesiems kovodamas su tokių grupių diskriminacija? “ - klausia susirūpinę Europos parlamento nariai. 

Kreipimosi tekstą galima perskaityti čia

Naujesnė Senesni