Ieškodami atpirkimo ožių, konservatyvūs politikai Europoje nusitaikė į LGBTQ+ asmenis

Gelbėdamiesi nuo sunkumų atsakinėti į rinkėjų klausimus dėl ekonominių problemų, kai kurie Europos politikai griebiasi LGBTQ+ temos ir siekia nukreipti savo rinkėjų dėmesį ir neapykantą į šią asmenų grupę, teigiama oficialioje Tarptutinės LGBTQ+ asociacijos paskelbtoje ataskaitoje.

Asociatyvi pexels.com nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Joje praneša apie tarp Europos politikų išaugusią neapykantos sklaidą jiems kalbant apie LGBTQ+ asmenis

Pabrėžiama, kad ypatingai daugėja neapykantos kalbos, nukreiptos būtent į translyčius asmenis, tai fiksuojama praktiškai visame regione.

Perspėjama, kad senajame žemyne vertėtų labiau sunerimti dėl neigiamą reakcijos į LGBTQ+ asmenis. Vasario 16 dieną Tarptautinės LGBTQ+ asociacijos paskelbtoje metinėje ataskaitoje skaičiuojama, kad per pastaruosius metus net 17 Europos ir Centrinės Azijos šalių politikai itin neigiamai pasisakė ir net ėmėsi veiksmų prieš LGBTQ+ piliečius.

Ataskaitoje akcentuojama Lenkija, kurioje nacionalistinė valdančioji PiS partija per prezidento rinkimų kampaniją kritikavo „LGBT ideologiją”. Ekspertai išskiria ir Vengriją – šioje šalyje praėjusiais metais translyčiams asmenims teisiškai uždrausta keisti lytį.

Tarptautinės LGBTQ+ asociacijos vykdančioji direktorė Evelina Paradis prognozavo, kad šiais metais LGBTQ+ asmenų padėtis gali pablogėti Bulgarijoje ir Rumunijoje, o taip pat Turkijoje vyksta protestuotojų, pasisakančių prieš žmogaus teisių suvaržymus, persekiojimas.

Politikų, skleidžiančių neapykantos kalbas, ir toliau daugėja tokiose šalyse kaip Albanija, Azerbaidžanas, Bosnija ir Hercegovina, Kosovas, Šiaurės Makedinoja ir Rusija.

Ataskaitą rengusių teisininkų grupė teigia, kad pandemija sukėlė sunkumų daliai LGBTQ+ asmenų, kurie šiuo metu laiką leisti priversti su savo neigiamai nusiteikusių šeimų nariais.

Be to, dalis politikų siekia nukreipti visuomenės dėmesį nuo ekonominių problemų ir dėl to vis dažniau neigiamai pasisako apie LGBTQ+ asmenis taip siekdami sukelti didesnį visuomenės pyktį šiai asmenų grupei.

Baltarusijoje ir Ukrainoje kai kurie religiniai lyderiai kažkodėl net apkaltino LGBTQ+ asmenis dėl COVID-19 sukeltos pandemijos. Ukrainoje neapykantos sklaida jaučiama ir tradicinėje žiniasklaidoje.

„LGBTQ+ asmenys patenka į tas grupes, kurios pasirenkamos kaip atpirkimo ožiais”, - konstatavo E. Paradis.

Šaltinis:
Naujesnė Senesni