Sulaukusi spaudimo, Lenkija keičia toną: Krokuvoje atsidarys LGBTQ+ centras

Laisvas zonas nuo LGBT „ideologijos" tam tikruose regionuose skelbianti Lenkijos valdžia, sulaukusi Europos Sąjungos kritikos dėl žmonių diskriminacijos, po truputį ima keisti toną. 

 Krokuvos ir Malopolskos regionai ketina rengti 2023 metais vyksiančias Europos žaidynes | Getty nuotr.
Krokuva, kuri kartu su Malopolskos regionu rengiasi 2023 metais organizuoti Europos žaidynes, turėtų įsteigti LGBTQ+ bendruomenės namus, nors jos partneris regionas skelbia save „laisva nuo LGBT" teritorija.

Greičiausiai tokio žingsnio imtasi dėl to, kad Lenkija iš Europos sąjungos nebesulauktų tokio smarkaus finansinio spaudimo: ES yra paskelbusi, kad neskirs finansavimo tiems regionams, kurie skelbiasi esantys „laisvi nuo LGBT".

Apie tai, kad Lenkija jau praranda lėšas, portalas jarmo.net pranešė jau anksčiau šioje publikacijoje: Dėl homofobiškos politikos Lenkija jau prarado 1,87 mln. eurų

Skelbiama, kad Krokuvos tarybos nariai įsipareigojo remti LGBTQ+ centro steigimą taip kovojant prieš diskriminaciją dėl seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės, nors maždaug 100 Lenkijos regionų tuo metu save skelbia  „laisvais nuo LGBT". 

Remiantis Lenkijos pranešimais, centrui  bus skiriama daugiau nei 40 tūkst. eurų, dalis jų numatyta ir psichologinėms LGBTQ+ asmenų konsultacijoms. 

Prieglobstį centre ras asmenys, kurie buvo diskriminuojami dėl seksualinės orientacijos ir liko be namų. Centre, kuriame bus galima apsigyventi, specialistai teiks paslaugas, kurių metu bus siekiama suteikti tokią pagalbą, jog asmuo atsistotų ant kojų ir susirastų sau būstą. 

Laikotarpis, kiek LGBTQ+ asmenys galės ten gyventi, nebus ribojamas.

Taip pat planuojama, kad Lenkijos sostinėje Varšuvoje taip pat dienos šviesą turėtų išvysti LGBTQ+ bendruomenės namai. 

Šaltinis:
Naujesnė Senesni